Triatlon Federasyonu Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla birlikte organize edilen Avrupa Triatlon Kupasına başarıyla ev sahipliği yapıldı.
2021 Avrupa Triatlon Kupası (ETU), 2021 ETU Avrupa Gençler Triatlon Şampiyonası ve 2021 Balıkesir TTF M1-M2 Triatlon Festivali’nde, içlerinde milli triatletlerin de bulunduğu 268’i yabancı toplam bin 300 triatlet ter döktü.
Yarışmaların ödül törenine; Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Federasyonu Temsilcisi Angeliki Thoma, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katılarak dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.
Uluslararası platformlarda canlı yayınlanan yarışmada yabancı muhabirlerin sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz, “Belediye başkanı olarak sporu her zaman destekliyoruz. Sporu seviyorum, bu organizasyona uluslararası sporcuları ve kulüpleri yarışmak için yeniden davet ediyorum. Burada her şeyi görebilirsiniz çünkü burası triatlon için kompakt bir stadyum alan. Bu organizasyonu yaptığımız için çok gururluyuz. Burada 31 ülkeden 268’i yabancı toplam bin 300 triatlet sporcu var. Olimpiyatlara gidemeyen üst düzey sporcuların tamamı Balıkesir Triatlonu’na katıldı. Önümüzdeki sene bu organizasyonun daha büyük olacağını düşünüyorum. Yüzme etabının kanalda gerçekleştirilmesi nedeniyle sporcuların Avlu Balıkesir’i doğal stadyum olarak nitelendirerek tercih etmeleri bizleri çok sevindirdi” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “Triatlon yarışları ilk gününde nefes kesen anlara sahne oldu. Milli sporcularımızın, ülkemizi bu branşta başarıyla temsil edeceklerini, gelecek dönem olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandıracaklarına inanıyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Böyle bir organizasyonun kentimizde yapılmış olması bizi, Balıkesir Halkını gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya "Üç gün süreyle burada triatlon şöleni oldu. Gerçekten burası yabancı sporcu ve delegelerin de söylediği gibi, triatlon için bir stadyum gibi olmuş. Bu tarz yarışların görselliği ve izlenebilirliği çok önemli. Burası yüzmeyi, bisikleti ve yine koşuyu başından sonuna kadar çok rahat takip edebileceğiniz bir parkur. O yüzden herkes çok sevdi.” dedi.