Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun "Atletizmi Geliştirme Projesi" kapsamında 14, 16 ve 18 Yaş Altı Kros İl Karmaları Bölge Şampiyonası 2. Kademe Yarışları, Manisa’nın Salihli ilçesinde yapıldı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak düzenlenen yarışlara sporcular yoğun katılım gösterdi. Takımlar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Atletizm Geliştirme Projesi 2. Kademe Kros Müsabakalarında Balıkesir’i temsil eden sporcularımız başarılı derecelere imza attı. 2008-2009 doğumlu erkekler kategorisinde takımımız altın madalyaya uzanırken, 2006-2007 doğumlu sporcuların yarıştığı müsabakalarda kız takımımız 2.liği, erkek takımımız ise 3. oldu. Efsane Atletimiz İsmail Akçay ise takımlarımızı yalnız bırakmadı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı açıklamada; “Atletizm gelişimi projesi kapsamında yapılan yarışları önemsiyoruz. Altyapı için yapılan çalışmalar bizim için çok önemli, burada derece alan sporcular yarı finallerde ilimizi temsil edecekler. Yarışmalarda emeği geçen tüm antrenörlerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum.” dedi.