Balıkesir Gençlik Merkezimiz, Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Kaybolan Sanatın Karesi" Projesi açılış programına katıldı.
Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Cem Hamzaoğlu, Balıkesir Gençlik Merkezi Müdürü Ersin Güçlü, kamu kurum müdürleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenen, 2019 GPDP I. Proje Çağrısı kapsamında; Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Kaybolan Sanatın Karesi" Projesi'nin açılış programında öğrenciler projenin tanıtımını gerçekleştirdi. 
Bakanlığımız tarafından gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, hayaller gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde desteklenmesi uygun görülen projelere; Gençlik Grupları için 5.000-20.000 TL, Gençlik Toplulukları için ise 5.000 – 25.000 TL arası destek verildi. 2019-I Özel Çağrısı kapsamında gençlerimizin “Gönüllülük”, “Kültür ve Sanat”, “Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor”, “Yenilikçi Fikirler”, “Çevre Bilinci” ve “Hayvanların Korunması” başlıklarındaki programlara, Üniversitelerde Gençlik Toplulukları, İlkokul, Ortaokul, Bilim ve Sanat Merkezi, Liselerde gençler katıldı.