2019-2020 yılı Okul Sporları Merkez Bölge Birinciliği Ödül Töreni bugün Şehit Turgut Solak Salonunda düzenlendi. Dereceye giren 768 sporcu ve 64 okul takımına madalya ve kupaları verildi.
Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyelerimizin de destekleriyle gerçekleştirilen İl Birinciliği Ödül Töreni’nde dereceye giren okullara ve sporculara ödülleri verildi. 5 branş ve 18 kategoride yapılan turnuvaya finalist 64 okul takımının katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Yardımcısı Mustafa Çek ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nun konuşmalarıyla devam etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu 2019-2020 yılı Okul Sporları İl Birinciliği müsabakalarında takımların göstermiş oldukları performans ve başarıdan dolayı tebriklerini ileterek, “Bugüne kadar 39 branşta spor faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Ve branş sayımızı da artırıyoruz. Floor Curling ve Korfbol gibi yeni branşları da okul sporlarımıza ekliyoruz. Her geçen sene üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Sevgili genç ve çocuklarımızla gurur duyuyorum. Burada başarı elde eden takımlarımız Türkiye Okul Sporları Bölge Turnuvasında ilimizi temsil edecekler, kendilerine başarılar diliyorum. Bu müsabakalarda emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, okul idarecilerimize ve sporcularımızdan desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Yüzlerce gencimiz ve çocuğumuzun aylarca süren mücadelelerinin ardından burada başarılarını takdir ettiklerini belirten Balıkesir Vali Yardımcımız Mustafa Çek; “Eğitim ve spor birlikte götürülebilir eylemlerdir. Çocuklar ve gençlerimiz! Derslerinizi aksatmadan sporla da bedeninizi güçlendirmelisiniz. Diğer taraftan bilgi birikiminizi ve başarınızı artırmalısınız. Üçüncü bir alan da toplumun örf ve adetleri ile birlikte değerler eğitimine de önem vermelisiniz. Böylelikle iyi bir insan olarak, topluma faydalı bireyler olarak geleceğimizi güçlendirmeliyiz. Hayatınızın her anında bilgi birikimi, spor ve değerler eğitimi çok önemlidir. Bu üçünü dengeli şekilde götürmelisiniz. Bunun için bizim desteğimiz sizlere her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.  
Zorlu mücadelelerin ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları il protokolü tarafından verildi. 2019-2020 yılında bugün itibariyle okul sporları lisanslı sporcu ve oyuncu sayımız lisanslı 10.270, oyuncu sayımız 4.229 olmak üzere toplam 14499.  Okul sporlarında bu yıl İlimizde yapılan branş sayısı 39 iken, ödüller 5 branşta ve 18 kategoride verildi.