Balıkesirli gençlerimiz, sporcularımız ve öğrencilerimiz strateji oyunu olarak dikkat çeken Floor Curling’le tanışacak. “Buz Satrancı” olarak bilinen curling, Türkiye’de her yıl yaygınlaşırken floor curling branşını da Balıkesir’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Kurtdereli Spor Salonu’nda tanıtım etkinliği düzenlendi. 
Buz satrancı olarak da bilinen ve her yaştan insanın yapabileceği bu spor dalı için Floor Curling Federasyonu antrenörü tarafından Kurtdereli Spor Salonu’nda eğitim ve tanıtım semineri verildi. Floor Curling sporunun kurallarının ve oynayış şeklinin anlatıldığı seminere Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Spor Şube Müdürü İhsan Görmez, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Cem Hamzaoğlu, il ve ilçe müdürlüğü antrenörleri, gençlik liderleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Katılımcılar, bu yeni spor dalı hakkında bilgi alarak, deneme atışında bulundular.
Türk sporunun gelişimi ve gençlerin spora yönlendirilmesi noktasında yeni branşlarla da çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Her şey sporumuzun daha iyi yerlere gelmesi için.  Floor curling dediğimiz, zemin üzerinde oynanan branşı başlatıyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında floor curling branşı okul sporlarında yer alacak. Sporumuzun tüm paydaşlarına en iyi imkanları sağlayarak yarınlarımıza daha güçlü ve emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.