Sarıkamış Harekâtını anmak amacıyla okul ve yurtlarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz ile gençlik merkezlerine üye gençlerin katılımlarıyla “Beyaz Hüzün” filmi Yaylada AVM Sinema Salonu’nda izleyiciyle buluştu. 
105 yıl önce yaşanan Sarıkamış Harekatı'nı anmak amacıyla düzenlenen anma etkinliğinde gençlerimizle beraber İsmail Bilgin’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan “Beyaz Hüzün” filmi izlendi. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezimiz, kültür sanat faaliyetlerini tarih şuuru ve milli bilinçle harmanlayarak, izleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkaran “Beyaz Hüzün” filmine destek verdi. O dönemde yaşanan acıları, yoklukları, askerlerimizin kahramanlarını ve hüzünle son bulan hayatlarını, gençlerimize aktaran film, tarihi gerçeklerin unutturulmamasını amaçlıyor. 
Balıkesir Gençlik Merkezlerince tarih bilincinin arttırılması ve vatan sevgisinin pekiştirilmesi amacıyla, Vatan sevdası ve istiklal aşkının beyaz perdeye yansıtıldığı “Beyaz Hüzün” filmini gençlerimizle birlikte izleyen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu “Tarihini bilen, geçmişten ders alan ve geleceğine yön verebilen bilinçli nesiller için eğitime, kültüre ve sanata büyük önem veriyoruz.” dedi. 
Beyaz Hüzün filmi tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 08 Ocak 2020 tarihinde Yaylada AVM sinema salonunda gençlerimizle buluşmaya devam edecek.