Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisine inanan kahraman Türk ordusuyla birlikte tarihte eşine az rastlanır bir destan yazdı. Türk milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs tarihini, Türk gençliğine armağan etmesi büyük anlam taşımaktadır. 

Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Atatürk'ün bu takdirini alan gençlerimiz ile ilimizde, protokolümüz başta olmak üzere İl Müdürlüğümüzün organize ettiği resmi kutlama, sabah saat 09.00’da Gar önünde Gençlik Yürüyüşü ile başladı.

Balıkesir Tren Garı önünde protokol üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda sporcu, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ve Türk bayrakları ile Atatürk Anıtı'na yürüdü. 

Atatürk Anıtındaki tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Atatürk Anıtında sona eren program, Kurtdereli Spor Salonumuzda konuşmalar, günün anlamı ve önemi ile ilgili şiir okunması, Halk oyunları ekibinin gösterilerini sunması ile devam etti. Salonumuzda ayrıca Cimnastik, Taekwondo,Karate, Judo, branşında çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi. Dağcılık, Eskrim, Okçuluk branşındaki sporcularımız hazırladıkları Dev Türk Bayrağı kareografileriyle göz doldurdu. Program sonunda protokol tarafından Gençlik Merkezimiz gönüllü gençlerine ödülleri takdim edildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programımız, Kurtdereli Spor Salonumuzun bahçesinde açılan sergiler gezilip, çeşitli branşların tanıtımı yapılarak  son buldu.