Genel Müdürlüğümüzün talimatı ile Gençlik Merkezlerimiz ve okullar arasında iletişimi sağlamak Gençlik Merkezi faaliyetlerinin duyurulmasına yardımcı olmak, gönüllü çalışmalara gençleri özendirmek amacıyla ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerden bir kız bir erkek öğrenci olmak üzere her okuldan 2 temsilci öğrenci belirlenmiş olup,aylık periyotlarda toplantılar yapılıp, okullar ziyaret edilerek, okul panoları oluşturulmuştur.

Bakanlığımız bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak, gençlerin sosyal yönlerini geliştirecekleri; kültürel ve sanatsal faaliyetlerle serbest zamanlarını etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacakları merkezlerdir. Mevcut durum göstergelerine göre Gençlik Merkezlerinde daha çok gence hizmet verebilecek bir potansiyel olmakla birlikte çeşitli sebeplerle Gençlik Merkezine ulaşamayan gençler bu imkânlardan yararlanamamaktadır.

Merkezim Her Yerde uygulamaları, bünyesindeki projeler ve faaliyetlerle Gençlik Merkezlerinin gençlik faaliyetlerini kendi mekân sınırlarının ötesine taşıyarak daha çok gence ulaşmayı amaçlamaktadır. Gençlik Merkezine ulaşamayan, faaliyetleri konusunda bilgisi olmayan, bu faaliyetlere katılmamış, imkânlarından yararlanmak isteyen gençler başta olmak üzere bütün gençler ve diğer vatandaşlar bu faaliyetlerin hedef kitlesidir. Merkezim Her Yerde uygulamaları gençler ile Gençlik Merkezleri arasında bir köprü vazifesi görecek olup, gençler arasında fırsat eşitliği sağlamayı esas almaktadır.

Bu kapsamda,11 Ocak Perşembe günü Albay Cafer Tayyar-Nuran Oğuz Anadolu Lisesinde, okul temsilcilerimiz Gökçe KOYUNCU ve Ali CENGİZ’in organizasyonuyla Merkezim Her Yerde çalışması yapıldı. Gençlik Merkezi tanıtım videoları ve sunumun yer aldığı programda oyunlar oynandı, gençler ve öğretmenler Gençlik Merkezine davet edildi.