Balıkesir Gençlik Merkezi organizasyonunda, Balıkesir Lisesinde Sarıkamış Destanının 103. Anma yıldönümü programı tertip edildi. 

Balıkesir Lisesi Gençlik Merkezi Temsilciliği Gençlerinin de katkılarıyla düzenlenen  programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Lokman ARICIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Şube Müdürümüz H.İbrahim KOYUNCU, Gençlik Merkezi Müdürümüz Ersin GÜÇLÜ ,  Balıkesir Lisesi Müdürü Yüksel KOCAŞAHAN, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar . 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunduktan sonra, Balıkesir Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinden Hasan Kaan DENİZ, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. 

Ardından, ‘VEFAKAR GENÇLİK, FEDAKAR ECDADINI YÂD EDİYOR’ konulu günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman ARICIOĞLU “Sarıkamış Destanının 103. Yılı anma ve anlama programını buradaki coşkulu gençlerle yapmaktan mutluluk ve gurur içindeyiz.  Bu seneki Temamız GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE. Hamdolsun gençliğimiz her daim şühedanın izinde olmuştur. 15 Temmuz bunun net bir kanıtıdır. Bu asil milletin gençleriyle gurur duyuyoruz. 

Sevgili Gençler, Gençlik Merkezi faaliyetlerine, spor etkinliklerine, gençlik kampı faaliyetlerinde sizleri görmek istiyoruz. Bizler gençlerin ve çocukların emrindeyiz, sizler için önemli projelerimiz var, bu projelerimiz ancak sizlerle anlam ve değer kazanabilir. 

Bu programda görev alan arkadaşlarımızı, Balıkesir Gençlik Merkezimizi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kutluyorum” dedi.

Ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sayın Zeki Çevik Sarıkamış Destanı konulu konferans verdi. Görsel sunumlarla, izleyici kitlesini adeta Sarıkamış’a yolculuk yaptırdı. Gençler Şühedayı daha iyi tanıma fırsatı buldu. 

Program, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Sarıkamış Destanı konulu video gösterimi ile sona erdi.