Çocuklarımızın satranç sporu ile tanışması ve bu sporun tabana yayılmasını sağlamak amacıyla Karesi Kaymakamlığımız, Karesi Belediyemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü,Karesi İlçe Milli Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ve Federasyonumuzun işbirliği ile yürütülen binlerce çocuğu satranç sporuyla buluşturacak "Doğru Hamlede Buluşalım" satranç projesi Karesi ilçemizde hayata geçti.

Karesi Kaymakamı Abdülkadir DEMİR, Karesi Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TULAY, İl Milli Egitim Müdürü Yakup YILDIZ, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem ÖZALP, Karesi ilce Milli Eğitim Müdürü Ramazan KONAKBAY, okul müdürlerinin ve öğrencilerin katılımı ile Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulunda projenin tanıtım toplantısı ve malzeme dağıtımı yapıldı. Protokol ile öğrencilerin satranç müsabakası güzel görüntülere sahne oldu. Daha sonra 23 Nisan İlkokuluna geçilerek çocuklarımıza satranç takımları ve kitapları dağıtıldı. Proje ile amacımız çocuklarımızı mümkün olduğunca erken yaşlarda satrançla tanıştırmak, onların hayatlarının yönünü değiştirecek, doğru düşünmelerini sağlayacak, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak, doğru,faydalı faaliyetlere yönlendirmek, doğru bir hamle yapmak üzere Karesi İlçemizde ilkokul 1.sınıfta eğitim gören yaklaşık 2.500 öğrencilerimize satranç takimi ve kitapcigi dagitimi yapılarak, cocuklarimiza egitim alan sınıf öğretmenleri tarafindan satranç eğitimi verilecektir.

Karesi İlçemizde başlattığımız 'Doğru Hamlede Buluşalım' projesi Balıkesir'de birçok ilçemize örnek olacak çok başarılı bir proje olacaktır. Projenin gelişmesinde emeği olan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.