Okul Sporları faaliyet programı kapsamında açılış seremonisi ile Şehit Turgut Solak Spor Salonunda başlayan Okullar Arası Gençler Judo Grup Müsabakaları, çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda tamamlandı.
Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova ve Sakarya illerinden gelen yüzlerce sporcu, farklı kategorilerdeki müsabakalarda mücadele etti.
Müsabakalar sonucunda başarılı olan sporculara düzenlenen ödül töreni ile madalya ve sertifikaları verildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman ARICIOĞLU “Geleceğimizin teminatı olan sporcu genç kardeşlerimizle burada bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyonları çok önemsiyoruz. Bu tür organizasyonlarla öğrencilerimizi ve çocuklarımızı sporun içinde tutmayı, ayrıca kabiliyetli ve yetenekli olan öğrencilerimizi Türk sporuna hazırlamayı amaçlıyoruz.  Judo olimpik bir branşımız. Sporcu sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Okullarımızın, kulüplerimizin ilgileri ve destekleri memnuniyet verici. İnşallah bu salondaki sporcularımızdan Dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları çıkar ve dünya semasında bayrağımızı dalgalandırarak göğsümüzü kabartırlar. Buradan sizleri geleceğe hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerine, antrenörlerine, okul müdürlerine, velilerimize ve turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün İllerimizi ve dereceye giren takımları kutluyorum” dedi.