Okul sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen Okullararası futsal, basketbol, futbol ve voleybol müsabakaları sonucunda kazanılan ödüller yapılan törenle sahiplerini buldu. Okul Sporları Merkez Bölge Birinciliği ödül töreni Kurtdereli Spor Salonunda düzenlendi. Törene protokol üyelerinin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Müsabakalarda başarılı olan sporculara madalya ve kupaları verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, protokol konuşmaları ve spor gösterileri ile devam etti.
Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Okul Sporlarının Merkez Bölge Birinciliği ödül töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bugün burada başarılı olan okullarımıza kupa ve madalyalarını takdim edeceğiz. Balıkesir insan kaynaklarıyla, ekonomisiyle ve her alanda büyüyen ve gelişen şehrimiz. Sporda da büyümeye devam ediyor. Her geçen zaman içinde daha iyi organizasyonlar yapıyor, daha iyi çalışmalarla şehrimize hizmet ediyoruz. Paydaşlarımızla birlikte güzel organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Tüm paydaşlarımıza siz sevgili gençler ve okullarımız adına teşekkür ediyorum. Tabii bu organizasyonların güzel tesislerde yapılmasının önemli olduğunu biliyoruz. Bizlerde Bakanlığımızın destekleriyle bütün tesislerimizi modernize ediyoruz ve bir yandan da yenilerini inşa ediyoruz. İnşallah bunları en kısa zamanda tamamlayacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla birlikte düzenlediğimiz bu organizasyona küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde mücadele eden çocuklarımızla, müsabakalarda emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, okul idarecilerimize ve sporcularımızdan desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ise “Bugün sizlerle Balıkesir merkez okul sporları merkez bölge birinciliği müsabakaları neticesinde kazanılmış olan ödüllerin takdim törenindeyiz. Balıkesir birçok alanda olduğu gibi spor alanında öncü İllerimizden bir tanesidir. Özellikle bu programa desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Diğer Daire Amirlerimiz, İlçe Belediye Başkanlarımız, Okul Müdürlerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün her seviyesindeki arkadaşlarımız, Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz bu konuya çok önem veriyorlar. Okul Sporlarına çocuklarımızın, gençlerimizin sporla, hareketle aktif olarak ilgilenmeleri için desteklerini esirgemiyorlar. Buradan her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel müsabakalar neticesinde dereceye giren, giremeyen fakat sporla, sporcu ruhuyla buluşan çocuklarımızı, gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yolları ve bahtları açık olsun. Her zaman genç kalsınlar sporla kalsınlar. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Dereceye giren okullara ödülleri; Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Aslanbaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, BBB Daire Başkanı Yahya Akduman ve protokol tarafından verildi.
Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.