Kariyerinde 4 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Yasemin Adar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olarak adını bir kez daha Türk güreş tarihine "altın" harflerle yazdırmak istiyor.
Kadın güreşinin sembol ismi haline gelen Yasemin Adar, Türkiye'ye adını 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda duyurdu. Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli güreşçi, organizasyon tarihinde Türkiye'ye kadınlarda ilk altın madalyayı kazandırdı. Türk kadın güreşinde yeni bir sayfa açan Yasemin, bu şampiyonlukla da yetinmedi ve üst üste 4 kez adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.
Türk kadın güreşine öncülük eden 29 yaşındaki Yasemin, Avrupa'nın yanı sıra dünyanın da zirvesine çıkmayı başardı. Yasemin, Fransa'nın başkenti Paris'te 2017'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da bir ilke imza attı. Milli sporcu, dünya şampiyonu ilk kadın Türk güreşçi oldu.
"İlklerin kadını" Yasemin Adar, Tokyo Olimpiyatları'nda da zirvede yer alarak yeni bir başarıya imza atmayı hedefliyor.
Grekoromen stilde Rıza Kayaalp, Cenk İldem ve Kerem Kamal, kadınlarda ise Evin Demirhan ve Yasemin Adar yer alıyor. Serbest Güreş Milli Takımı'nda ise Süleyman Atlı, Osman Göçen, Süleyman Karadeniz ve Taha Akgül bulunuyor. Tokyo Olimpiyatlarında 1-7 Ağustos tarihlerindeki güreşecek 9 Milli Sporcumuza da başarılar diliyoruz.