Gençliği tehdit eden en önemli sorunların başında gelen uyuşturucuyla mücadele kapsamında hayata geçirilen projenin tanıtımı Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.  Valilik, Kaymakamlık, Açık Kapı Birimi, muhtarlıklar, hastanelerde oluşturulacak temas noktaları ile tespit edilen kişilere tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum hizmetlerinin sunulmasının yanı sıra projede; bağımlı bireyin sadece bağımlılık konusunda değil sosyal, ekonomik, psikolojik, sağlık gibi bir çok yönden iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Vali Hasan Şıldak, proje ile uyuşturucu bağımlısı olan bireylerin tanı, tedavi ve rehabilitasyonunun sağlayacağını vurguladı. Projenin benzeri çalışmalardan farkları olduğunu ifade eden Vali Şıldak “Bir kere çok güçlü bir takip sistemi var. Gencimiz bu proje kapsamına alındıktan sonra, istemedikçe, iradesi devam ettikçe bu projenin içinde tutulacaktır, takip sistemi çok güçlüdür, sürekliliği vardır. Projemiz çok güçlü bir koordinasyona sahiptir. Geniş katılımlı ve destek almış bir projedir. İstihdam imkanı sağlamaktadır. Gencimiz Valiliğimizdeki Açık Kapı'ya başvurusu yaptığı veya herhangi bir kamu kurumuna başvurduğunda Açık Kapı üzerinden müracaatı alınacak ve sağlık birimimize yönlendirilecek. Uyuşturucuyla mücadele birimimiz ilk mülakatı gerçekleştirdikten sonra psikiyatriste yönlendirecek. Psikiyatrist ilk muayenesini, tanısını koyacak ve tedavi şekline karar verecek, gencimizin tedavisi başlayacak. Tedavi süreciyle birlikte aynı zamanda rehabilitasyon süreci, yani topluma uyum süreci başlayacak. Bu arada Aile Müdürlüğümüz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, ilgili bütün kurumlarımız devreye girecek, ailesini de kuşatacağız, her türlü maddi, manevi destekle aile ve genç birey ayakta tutulmaya çalışılacak. Bir taraftan tedavi bir taraftan rehabilitasyon olacak. Bu süreç yaklaşık 3-4 ay bir zaman alıyor. Bu süre zarfında uzmanlarımız karar verdiği takdirde bu kişi artık bir kamu kurumunda istihdam edilebilir. Çevre temizliği işlerinde çalıştırılabilir onayı verildikten sonra İŞKUR'dan sağladığımız kontenjanlar dahilinde gencimizi bir kamu kurumumuzda 6 ay süreyle istihdam ediyoruz. Asıl değişim, dönüşüm o zaman başlıyor. Bu insan normalleşiyor, normal bir vatandaş oluyor. Adeta kamu görevlisi gibi kendini hissetmeye başlıyor. Bu aşamayı da tamamladıktan sonra değerli oda başkanlarımızın insiyatifiyle özel sektörümüzde gençlerimizin ilgi ve yetenek alanlarına göre tespit edilecek sanayi ve hizmet kuruluşlarımızda onları kalıcı işlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Yani gerçekten bağımlıyı hayata tutunacak dalla karşılıyoruz. Yani umut sözde bir umut değil, evet onu gerçekten hayata tutunduracak bir umut. Bir kişinin bile hayata tutundurulması çok kıymetli ve değerlidir diye düşünüyorum.” dedi.
Gençleri, sporcuları bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceklerini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; “Antrenörlerimizle, tüm tesislerimizle bu gençlerimize yardımcı olmak onların yanında olmak bizim başlıca görevimizdir. Gençleri, sporcularımızı bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu mücadele, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma mücadelesidir. Bu mücadele en büyük hazinemiz ve gücümüz olan gençliğin yok olmasının engellenmesi mücadelesidir. Bu projenin sahiplenilmesi ve desteklenmesi noktasında kamu, meslek ve sivil toplum kuruluşları ile topyekun başlatılan bu seferberlik için başta Sayın Valimiz Hasan Şıldak olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" işbirliği protokolü imza altına alındı.