İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ile Dursunbey Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzunda ve Gençlik Merkezimizin yanındaki alanda yapımında sona gelinen halı saha ve oyun alanını yerinde inceledi. Ardından Dursunbey Arama Kurtarma yetkilileriyle birlikte Dursunbey Yayla bölgesinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı tesisleri inceleyen İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Beden Eğitimi öğretmenleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Hem vücut gelişimi, hem de psikolojik olarak insan sağlığına birçok faydası bulunan yüzme sporunun öğretilerek sağlıklı bir nesil yetiştirilmesinin hedeflendiği Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesinin Dursunbey İlçemizde de hayata geçirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. Bu projenin en kısa zamanda Dursunbey Yüzme Havuzunda hayata geçirilmesi ile 7’den 77’ye tüm Dursunbeyliler yüzme öğrenecek. Halı saha ve oyun parkuruyla Gençlik Merkezinin faaliyet alanı daha da genişlemiş, gençler ve çocuklar daha keyifli vakit geçirmeleri sağlanacak, ayrıca sporun tabana yayılması ve geniş kitlelere ulaşması açısından gerçekleştirilecek faaliyetler ile daha fazla gence ulaşma imkânı olacağı beklenmektedir.
Amacımızın, çocuklarımızın hem zihinsel, hem bedensel gelişimlerine katkı sağlamak, onlara hareket kazandırmak ve disipline etmek olduğunu belirten İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, çocuklarımızın spor tesislerini yakından görerek sporla tanışmaları erken yaşta spora başlamaları, boş zamanlarını verimli şekilde kullanmaları ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları açısından tesislerimizin tüm Beden Eğitimi öğretmenleri ve öğrencilerinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesinin İlimizin farklı noktalarında olduğu gibi Dursunbeyde’de hayata geçirileceğini ifade etti. Destekleri dolayısıyla Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teşekkür etti.