Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim programı online olarak gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz personelinin tamamını kapsayan uzaktan eğitimde iş sağlığı ve güvenliğinin önemi anlatıldı. 
Çalışanların işyeri ortam ve şartlarında var olduğu kabul edilen sağlık-güvenlik tehlikeleri ve bunlardan kaynaklanan risklerden korunması amacı ile düzenlenen eğitim bilgisayar ve cep telefonu ile takip edildi. Uzaktan eğitim şeklinde yapılan 8 saatlik çalışmada tüm personel, aldığı eğitimin ardından verilen link üzerinden sınava tabi tutuldu. 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri çerçevesinde Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerimiz personeline yetkilendirilmiş kuruluş tarafından verilen eğitimde çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi önemli konular ele alındı. Eğitimlerde, İş Güvenliği Uzmanı Gökhan Çakar tarafından bakanlıkların Korona Virüs önlem maddelerinin yanısıra Temel iş sağlığı ve güvenliği, iş hukuku, elektrik, ergonomi, yangın, ilkyardım, sağlık ve güvenlik işaretleri anlatıldı.  
Ayrıca eğitimde, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, kişisel koruyucu donanım kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma gibi saha personeli için hayati önem taşıyan konular da ele alındı.