Yeni tip koronavirüs (kod-19) tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullanması için başlatılan siperlik maske üretimi; Balıkesir, Susurluk, Manyas, Edremit Gençlik Merkezlerimiz ve Altıeylül İlçe Müdürlüğümüz personelleri tarafından tüm hızıyla devam ederken, Karesi İlçe Müdürlüğümüzde de bugün itibariyle başlayacak.
Balıkesir Gençlik Merkezimizden sonra diğer Gençlik Merkezleri ve İlçe Müdürlüklerinin de katılımı ile yüz siperi yapımında günlük üretim kapasitesi arttırıldı.
Bu maske ile hem tek kullanımlık maskelerin koruyuculuğunu arttırılıyor hem de elimizden ağzımıza, gözümüze ya da yüzümüze mikrop bulaşmasını engellenebiliyor. Ayrıca iş bittiğinde bu maskenin her iki tarafını da kolonya ile ya da dezenfektanla temizlenebilir ve tekrar kullanabilir.
Gençlik liderleri ve gönüllü personelin katılımıyla üretilen maskeler, yapımlarının tamamlanmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edilecek. Dezenfeksiyon işlemlerinin ardından ürünler il genelindeki hastanelere sağlık çalışanlarının kullanımı için gönderilecek. Yüz siperliklerinin üretiminden ise ücret alınmıyor.