Türkiye'yi Bilişim, Eğitim ve Savunma Sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla “KOD ADI 2023” Projesi kapsamında Eğitmenlerimiz tarafından geleceğin milli yazılımcılarına Algoritma ve Problem Çözme Yeteneği, Gerçek Kod Yazma Deneyimi, Oyun ve Animasyon Geliştirme, gibi birçok eğitim verildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “KOD ADI 2023” projesi ile Balıkesir Gençlik Merkezlerimizce gençlere Oyun ve Animasyon Geliştirme Ağırlıklı Kodlama Eğitimine 12-15 (1 Ocak 2002-31 Aralık 2005) yaş aralığındaki gençler başvuru yaptı.
İlk Eğitim 20 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında Altıeylül Gençlik Merkezimizde yapıldı. Eğitim sonrası belge almaya hak kazanan gençlerimize düzenlenen tören ile Katılımcı Belgeleri dağıtıldı.
Eğitimi başarı ile tamamlayan, Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir.