Karesi Kaymakamlığı koordinesinde, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Karesi Müftülüğü ortaklaşa Arabacıoğlu Camiinde yaptığı proje ile Yaz Kuran Kurslarına giden öğrencileri spor faaliyetinde buluşturdu. Asımın Nesli geleceğimiz olan çocuklar ve gençler Kuran kurslarında ve spor okullarında iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanırken, karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan bir gelecek için çocuklarımıza hem spor hem manevi değerlere yönelik imkanlar sunulmaktadır. 
Bu amaçlar kapsamında, çocuklarımıza Yaz Kuran kursundan sonra spor etkinlikleri kapsamında Arabacıoğlu camiinde Basketbol, Badminton, Tenis, Masa Tenisi, Geleneksel Okçuluk, Dart, At Binme, Futbol, çeşitli oyunlar ve yarışmalar yaptırılarak eğlenceli dakikalar yaşatıldı. 
Yapılan etkinliğe Olimpiyat sporcusu, milli boksörümüz Ali Eren DEMİREZEN’de katılarak çocuklarımızla sohbet etti ve onlarla çeşitli oyunlar oynadı. 
Çocukların en çok zevk aldığı etkinlik ise Karesi Atlı Okçuluk Gençlik Spor Kulübü tarafından getirilen At'lar oldu. Çocuklar At'a binmenin heyecanını yaşadı.