Güçlü Türkiye’ nin mimarı olacak irfan sahibi gençlerin oluşumuna katkı sağlamak amacıyla; tarih, kültür ve inanç alanında dünyada önemli yere sahip olan Mekke, Medine ve Kudüs’ü kapsayacak şekilde, Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirilen Değerler Eğitimi ve Dini Bilimler Atölyesi Programlarında eğitim almış gençlere yönelik olarak 26 Şubat- 10 Mart 2017 tarihlerinde “İrfan Yolunda 3 Şehir; Mekke Medine Kudüs’’ Programı gerçekleştirilecektir. 
Gençlik merkezimizdeki faaliyetlerimizden akademi programlarımız kapsamında, en çok katılım gösteren gencimiz olarak Bakanlığımız tarafından ödüllendirilen Rabia GİRGİN e  Heredot Cevdet tarafından bir çiçek demeti verilerek kutsal mekanlara uğurlandı.  
“Hasbihal Gençlik Sohbetleri” kapsamında Balıkesir Gençlik Merkezi nin organize ettiği programda Hasan KAÇAN da Rabia GİRGİN e program içinde sahneye davet ederek,  “ 25 şubat ta İstanbul’dan , Gençlik ve Spor Bakanlığının seçtiği diğer gençlerle Kudüs Mekke ve Medine ziyaretine gidecek kardeşimizi tebrik ediyoruz. Hayırlı yolculuk diliyoruz. Bizlerden oralara selamlar götürmesini istiyor, dualarında bizleri de hatırlamasını istiyoruz” dedi.