Karesi Kaymakamlığı koordinesinde Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaklığında Albay Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesinde “ Sporda Yetenek 10’la Gelecek ” projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi 1.lig Bayan Voleybol Takımından Antrenör Uğur BAYSAL, Sporcular Maral AKTAŞ, Rupiya İNCK,Yaren YAPICI, Filiz ÖZGÜR katıldığı etkinlikte voleybolcular spor hayatı, sporda değerler, fair play, sosyal hayatı hakkında bilgi verdiler. Sporun ve eğitim bir arada nasıl gideceği, sporun eğitimde başarıya engel olmadığı, sporun hayatın bir parçası olması, sağlık için spor yapılması gerektiği konularına değinerek öğrencilerle sohbet ettiler.


SPORDA YETENEK 10'LA GELECEK PROJESİ 

Proje Ortakları: Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için bu protokolün tarafları; 
Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Altıeylül Kaymakamlığı, Karesi Kaymakamlığı, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü.
Amaç : İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm ilçelerde  İlk ve ortaokullarda eğitim gören 7-13 yaş arası kız-erkek öğrencilerin sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün  yerleştirilmesi, spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliği artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcular yetiştirilmesi, eğitim kademelerinde spor eğitiminin içerik ve uygulama olarak geliştirilmesi, sporda değerleri, centilmenliği, fair play ruhunu kazanmaları ve çeşitli spor branşlarında faaliyetlere, kurslara katılarak yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında açılacak kurslar: Badminton, Judo, Tekvando, Karate, Güreş Yüzme, Atletizm, Masa Tenisi, Okçuluk, Cimnastik, Tenis, Hentbol, Basketbol, Voleybol.
Proje Çıktıları: Proje bitiminde elde edilecek sonuçlar aşağıdaki tabloda belirtilecektir. Proje kapsamında uygulanacak faaliyetler hedef kitlenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamış olacaktır. Toplumda dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ve ailelerine karşı gelişmiş olan önyargı yıkılmış olacaktır.

Protokol Kapsamında Yapılacak İşler
(a) Proje kapsamındaki faaliyetleri düzenlemek, yürütmek, izlemek amacıyla yürütme üst kurulunun, yürütme alt kurulunun ve ilçe Kurullarının oluşturulması.
(b) İlgili kurumlarla protokol imzalanıp açılış ve gerekli altyapı çalışmaların yapılması. 
(c) Faaliyetler kapsamında ilgili özel / resmi kurumlar ve öğrencilerin aileleriyle de işbirliğinin yapılması.  
(d) Protokol kapsamında toplumda spora yönelik farkındalığı arttırmak, öğrencilerimizi spor konusunda bilinçlendirmek,  her öğrencinin yetenekli olduğunu göstermek, bu aktivitelerle özgüvenlerini arttırmak, topluma etkin bireyler olarak katılımlarını desteklemek amacıyla kursların, seminerlerin, sosyal ve sportif faaliyetlerin, eğitimlerin ve tanıtımların düzenlenmesi
(e) Spor kurslarına katılan öğrencilerin profesyonel lig basketbol, voleybol, futbol, tekerlekli sandalye basketbol ligi maçlarına götürülerek sporda centilmenliği öğretmek,aşılamak.
(f) Sporda ahlaki yaşantısıyla model olan kişilerin ilimize çağrılıp öğrencilerimizle buluşturulması.
(g) Değerler eğitimi çalışmalarının yapılması.
(h) Ahlaki Değerlerimizin yapılan her sporda etkin uygulanması 
(i) Başarı gösteren öğrencilerimizi yeteneği olan spor dalındaki kurumlarla tanıştırılması.
(j) Kültürel, Tarihi Gezi Yapılması
(k) Düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak
(l) Proje Kapanış Töreni