Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Merkezleri  “Hasbihal Gençlik Sohbetleri” kapsamında Balıkesir Gençlik Merkezi ‘ nin organize ettiği Heredot Cevdet ile "TARİHİN SATIR ARALARI" programı  21 Şubat gecesine renk kattı. 
Programımızın açılış ve selamlama konuşmasını Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim KOYUNCU  yaptı. 
Nam-ı diğer Heredot Cevdet ismi ve karakteri ile herkesin sevgisini kazanan ünlü oyuncu, etkili hitabeti ile tarihten ve günümüzden  yaşanmış hikayeleri kendine has üslubu ile izleyenlere görsel bir sunum yaptı.
''TARİHİN SATIR ARALARI'' söyleşi programında Hasan Kaçan'a Eda Karaytuğ, Kanun üstadı Göksel Baktagir ve müzisyen grubu eşlik etti. 
Eda Karaytuğ’un söylediği birbirinden etkileyici  türküler, ağıtlar ve şarkılar ile anlatılan hikayeleri desteklemesi, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezini dolduran Balıkesir Gençliğine ve katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. 
Özellikle Çanakkale Zaferi, 15 Temmuz gecesi ve anneler üzerine anlattığı anektotlar, okuduğu şiirle salonda alkış fırtınası kopardı.
Gençlik merkezimizdeki faaliyetlerimizden akademi programlarımız kapsamında, en çok katılım gösteren gencimiz olarak bakanlığımız tarafından ödüllendirilen Rabia Girgin’ e de Heredot Cevdet tarafından bir çiçek demeti verilerek kutsal mekanlara uğurlandı.  
Hasan Kaçan “ 25 Şubat’ ta İstanbul’dan  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın seçtiği diğer gençlerle Kudüs Mekke ve Medine ziyaretine gidecek kardeşimizi tebrik ediyoruz. Hayırlı yolculuk diliyoruz. Bizlerden oralara selamlar götürmesini istiyor, dualarında bizleri de hatırlamasını istiyoruz” dedi.
Tarihin Satır Araları isimli program sonunda Balıkesir Valisi Sayın Ersin YAZICI , Hasan KAÇAN Beye , Gençlik Merkezimiz gönüllülerinin Ebru üzerine yazdıkları Hat eserinden oluşan bir tablo hediye ettiler. 
Vali Sayın Ersin Yazıcı, Hasan Kaçan ve ekibini tebrik etti. Gençlere tarihin tüm yönleriyle anlatılması, bu bilincin aşılanması gerektiğini  ifade eden Vali Yazıcı, "Bir milletin kendi gücünün ve benliğinin farkına varması yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varılmasıyla mümkündür. Gençlerimize tarih bilinci aşılanması bizim için bir görevdir. " dedi.
Heredot Cevdet’e  ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Sayın Ahmet Edip Uğur da, Balıkesir’ e has ürünlerden oluşan paketleri takdim etti.