Gençlik ve Spor Bakanlığınca Sarıkamış Destanının 102. yılı Anma Törenleri tüm yurtta ve 81 İl merkezinde eşzamanlı olduğu gibi Balıkesir’ de de Şüheda ya Vefa yürüyüşü ile yapıldı. 
Program, Sabah namazında Merkez Yıldırım (Eski) camiinde gençlerin buluşması ile başladı. Namaz sonrası yapılan sohbetin ardından, Şehitlerimiz, Gazilerimiz için, ülkemizin selameti ve de Birlik Beraberlik için yapılan dualarla Âmin sedaları göğü inletti.
Cami çıkışı ikram edilen sıcacık çorba, karlı bir Balıkesir sabahında katılımcıların içini ısıttı.
Ardından Saat 10 00 da Zağnos Paşa Camii önünden başlayan kortej yürüyüşü ile programa devam edildi. 
Etkinliklere Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkan Vekilleri Ahmet Özen ve Zeki Çabuk, İl Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri yürüyüşe katılırken yüzlerce genç ve halk da eşlik etti.
Yürüyüşte Büyük bir Türk Bayrağını 9. Jet Üssü ve Bakım Okulundan katılan askerlerimiz taşıdı.
Balıkesir deki Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla, açılan 300 metre Türk Bayrağı yürüyüşe bambaşka bir anlam kattı.  Yürüyüşte gençler sis meşaleleri yakarak farklı bir renk kattılar. 
Balıkesir Akıncıları Geleneksel Okçuluk ekibinin kıyafetleri ve kullandıkları spor malzemeleri ile ve mehter takımının kortejdeki verdiği diriliş havası gençleri heyecanlandırdı. 
 Yürüyüş Kurtdereli Spor Salonu önünde sona erdi. Burada Program Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı söylenirken Dil Eğitimleri Atölyesi İşaret dili öğrencileri de katkıda bulundu. 
Günün anlam önemini belirten konuşmayı Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halil İbrahim KOYUNCU yaptı.
Geçmişini bilmeyen nesillerin geleceğini başkalarının yazacağını ifade eden Koyuncu, şunları kaydetti:
"Bizler milletçe Sarıkamış'ta ecdadın yürüdüğü, nefeslerin donduğu, yüreklerindeki vatan aşkının onlara rehber olduğu noktada onlar gibi yürümeye devam edeceğiz. Sevgili gençler, sizler bunun en büyük teminatısınız. Devletimizin ve milletimizin geleceğisiniz. Şanla ve şerefle dolu tarihini bilen gençlerimiz, vatanı için kol kola, omuz omuza 102 sene evvel Sarıkamış'ta ecdadı nasıl yürüdüyse yine aynı şekilde yürüyecektir. Allah milletimize birlik ve beraberlik içinde nice seneler kol kola yürümeyi nasip eylesin."
 Sarıkamış adlı şiiri, Balıkesir Gençlik Merkezi  gönüllü gençlerinden Gizem ŞİRİN okudu. 
Kapanış öncesi Şühedaya duayı ise İl müftümüz İbrahim ÖCÜT hocamız yaptı…Programda dağıtılan atkı ve bereler Halep’ teki kardeşlerimize gönderilmek üzere halkın büyük bir teveccühüyle toplandı.
Program, katılımcılara dağıtılan hayır ikramı ile sona erdi.