Gençlik Merkezleri Akademisi Sosyal Bilimler Atölyesi 14 saatlik Genç Katılımı ve Gençlik çalışması 27 Ekim-24 Kasım tarihleri arasında 5 oturumda tamamlandı.
Milli, manevi ve evrensel değerlere saygılı, Cumhuriyeti benimsemiş, teknolojik gelişmeler ve bilimle kendilerini donatmış Türk gençliğinin, görev ve beklentiler kavramının benimsenmesi amacıyla başlatılan çalışmada gençlerle bir araya gelinerek izlenilecek yol haritası oluşturuldu.
Gençlerin demokrasi ve siyasi katılımlarını daha bilinçli, daha aktif, daha özgür, daha saygılı ve daha anlayışlı hale getirebilmek adına Has Odamızda tartışma ortamı sağlandı, 2023 hedefleri gençlik anlayışı üzerine gençler beklentilerini dile getirerek, kendi yapmaları gerekenleri birbirlerinden dinlediler.
Gençlerimize tarihimizden, kültürümüzden rol modeller edinebilmeleri için Tarih Öğretmeni Sayın Ömer ASLAN sahabe gençlerinden kıssalar anlattı. İslam’da gençlere verilen önem ve sorumlulukların günümüzde de biz gençler tarafından devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.
Gençlerin Güçlü yarınlar güçlü Türkiye, eğitimde hayat boyu öğrenme, istihdam/girişimcilik, Gençlik eğitiminde aile, dezavantajlı gençler ve sosyal içerme konularında Gençlik Liderlerimizce olay yöneticiliği sağlanarak fikirlerini söylemeleri, tartışmaları, kendi eksik, yanlışlarını ve yapmaları gerekenleri beyin fırtınası yöntemiyle farkına varmaları sağlandı.
Son haftamızda da Derdya oyunuyla anlayışlı olmak, tüm canlılarla bu dünyayı paylaşabilmek, önyargılarımızdan kurtulmak, tüm farklılıklara saygı duyabilmek adına ne kadar aciz olduğumuzu gördük. Medya kanalları (yazılı, görsel, sosyal) aracılığıyla dayatılan popüler kültürün en basit insan olma değerlerimizi nasıl yok ettiğinin farkına vardık.
Gençlerimizin hazırladığı ikramlar, Irak, Afganistan, Somali, Suriye ve İran’dan gelen gençlerimizin de kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla hazırladığı ikramlar, Güzel Sanatlar hocamız Sayın Türkan ÖZKAN’ın sağladığı farklı bakış açıları, Has Odamızın samimi ortamı ve sıcak çay servisimiz eşliğinde ısınan gönüllerimizle 46 gencimizin katıldığı güzel bir çalışmayı geride bıraktık.
Kasım ayında gerçekleştirilen, Sosyal Bilimler Atölyesi; Genç Katılımı ve Gençlik, Türk Edebiyatı, Kişisel Gelişim Atölyesi; Adab-ı Muaşeret ve İnovasyon Atölyesi; Sosyal Medya, Medya çalışmalarının ardından Aralık ayında da Değerler Atölyesi; Değerler Eğitimi, İslam ve Ahlak Düşüncesi ve İslamofobi çalışmaları ile programlarımız devam edecektir. Bu eğlenceli ve verimli çalışmalarda yer almak için https://goo.gl/forms/4jLPzgILXrIJGV6z1 linkteki başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.