Balıkesir Gençlik Merkezimiz ‘Yeni Bir Nefes’ projesi kapsamında Atölye ve Kulüp çalışmalarıyla yeni dönemde gençlerin ilgi odağı olarak çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ‘Yeni Bir Nefes’ projesi, başladığı günden bu güne Balıkesir’de gençliğin gözde mekanı Balıkesir Gençlik Merkezinde gençlerimiz ; daha bilinçli, yaşadığı coğrafyanın mimarlarını tanıyan, manevi önderlerini bilen, edebiyata yön veren şahsiyetleri tanıyan ve milli ve manevi unsurlarla harmanlanmış bir gençlik olarak geleceğin liderleri olma yolundalar. 
2016-2017 yılı döneminde de Klüp  çalışmaları Müzik (Gitar, Keman, Bağlama, Ney),Güzel Sanatlar(Resim, Hat, Ebru),  El sanatları (Ahşap Boyama, Ahşap Yakma, Filografi, Quilling),Tasarım ( Model Uçak Proje (Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi), Satranç (Satranç), Fotoğrafçılık (Fotoğrafçılık), Halk Dansları (Halk Oyunları), Edebiyat, Tarih, Gönüllülük, Sağlık Faaliyet, Çevre, Medya, Bilim ve Teknoloji  gibi alanlarda faaliyet göstermeye devam edecektir. 
Kulüp çalışmalarımızla birlikte, ‘Yeni Bir Nefes’ projesi kapsamında gençlere eğitim verilmesi planlanıyor. 
Enderun Değerler Atölyesi 
Değerler Eğitimi, 
İslam ve Ahlak Düşüncesi, 
İslamfobi, 
Türk İslam Bilginleri, 
Anadolu’nun Manevi Kandilleri
Dini İlimler Akademisi 
Kuran-ı Kerim,
Hz. Muhammed (SAV) Hayatı,
Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi
Sosyal Bilimler Atölyesi Tarih Teması, Edebiyatımıza Yön Verenler, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, 2023 Vizyonu, Türk Edebiyatı
 Kişisel Gelişim Atölyesi (İletişim Teması, Diksiyon ve Hitabet Teması, Drama, Adab-ı Muaşeret), 
İnovasyon Atölyesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, İnovasyon, Sosyal Medya, Medya Akademisi 
Dil Eğitimi Atölyesi Osmanlıca, Arapça, İngilizce) üzerinde sohbet gerçekleştirirken manevi yönden doyum gerçekleştireceklerdir.
Atölye ve Kulüp çalışmalarıyla ilgili 11-29 yaş arası gençlerimizin ön başvuruları alınmaya devam ediliyor.  
Başvurular; GSB Balıkesir Gençlik Merkezleri Facebook sayfamızda bulunan başvuru linkinden https://goo.gl/forms/4jLPzgILXrIJGV6z1 yapılabilmektedir.