76'sı Başpehlivan olmak üzere 1200'den fazla güreşçinin katıldığı 36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde geçen yılın Kurtdere Başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl da Ali Gürbüz'ü mağlup ederek başpehlivan oldu.
VALİ YAZICI: KIRKPINAR AYARINDA GÜREŞ
Mücadelenin ardından şampiyonluk kürsüsüne çıkan başpehlivan Okulu ve diğer başpehlivanlara madalya ve kupalarını veren Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Güreşçiler finalde oldukça dikkatli ve güzel mücadele ettiler ve birbirilerini yenmek için çaba harcadılar. İçeriye girdiğim anda çok güzel bir atmosferle karşılaştım. İki belediye de bu işi önemsemiş ve gönül vermiş. Seyircilerin heyecanı da üst düzeydeydi. Bence en az Kırkpınar kadar güzel bir güreş oldu" açıklamasında bulundu.
MİLLİ OLAN HER ŞEY
BU MEYDANDA
Yağlı güreş sporunun dünyanın hiçbir yerinde yapılmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu alanda kulüp yok takım yok, alnınızın teri var, iyi olan kazansın. Gören göz olarak bizler siz yiğitlerimizi izlemeye geldik. Milli irademiz, milli duygularımız. Kısaca milli olarak nitelendirebileceğimiz her şeyimiz bu er meydanında, bu yiğitlerimizde mevcut" açıklamasında bulundu.Yeni neslin güreş severek büyümesini ve güreş yapmasını teşvik ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Devletin sanatçısı olduğu gibi devletin yağlı güreşçisi de olmalı" önerisini bir kez daha yineledi. Kurulacak Yağlı Güreş Yapan Kentler Birliği ile yağlı güreşin sorunlarının ele alınacağını ve çözümlerinin hayata geçirileceğini belirtti.