Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında 10 Mart 2016 tarihinde imzalanan İlkyardım Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında, 03-04 Ağustos 2016 tarihlerinde "İlkyardım Eğitimi Kursu", Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.
Kursa, Ayvalıkta bulunan Amatör Spor Kulüplerinden ve Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü personelinden 30 kişinin katıldı. İlk yardım Kursunu Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü ilk yardım eğitmenleri Murt Bostan ile Hakan Koç vermeye başladı.
2 gün sürecek olan ücretsiz eğitimlerin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olanların ilk yardım belgesi almaya hak kazanacağı ve 2016-2017 sezonundan itibaren, ilçe merkezinde oynanacak amatör spor karşılaşmalarında Sağlık Görevlisi olarak görev alacakları kaydedildi.
Kursun ilk eğitimine katılan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, sağlıkta ilk müdahalenin son derece önemli olduğuna işaret ederek, “Küçük bir dokunuş belki de hayat kurtarabilmektedir” dedi. Özellikle spor karşılaşmalarında sağlıkçıların önemli olduğunu dile getiren Kaymakam Nazlı, "Özellikle son yıllarda meydana gelen sporcu sakatlıklarına müdahalede ilk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Sporcu sağlığı için sizlerinde bu konuyu önemsemenizi istiyoruz. Sizlerle beraber Ayvalıkta sağlık alanında bir güç birliği oluşacak. İlk Yardım Eğitmenlerimizin verdiği bilgiler neticesinde kurstan mezun olacak kursiyerler Ayvalık Amatör sporuna katkı sağlayacaklar. Eğitim alan ve başarılı olan kursiyerler Antrenör ve sağlık personeli olarak sahalarda görev alacak. Bu görevlerde de müsabakalardaki sporcularımızın sağlığı sizlere emanet olacak bu yüzden eğitimi çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

BOYNU KIRILAN MÜFTÜ MEHMET EMİN KARATAŞ’I HATIRLATTI
Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrasında boynu kırılan Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş’ın iyi niyetle yapılan yardım sırasında boynunun daha da zedelenmiş olabileceğini hatırlatan Kaymakam Nazlı, “Bazen iyi niyetle yapılan yardımcı olma girişimleri kazazedeye daha da çok zarar verebilir. Bu yüzden de bilinçsizce yapılacak yardım yerine bu tür kazalarda 112 Acil Yardım ekibinin gelmesini beklemek gerekir. Bu yüzden de bugün burada verilen ilk yardım eğitimlerini çok önemsiyorum. Bilinçli yardım çoğu zaman hayat kurtarır” diye konuştu.
Eğitimi düzenleyenlere teşekkür eden Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı kursiyerlere de başarılar dilemeyi ihmal etmedi.
Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Cem Hamzaoğlu da muhabirimize yaptığı açıklamada, İlk yardım eğitimleri ile yetiştirilecek sağlıkçıların TFF'nin organize ettiği amatör futbol karşılaşmalarında ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı federasyonlarca organize edilen tüm spor müsabakalarında görev alabileceklerini belirterek, emeği geçen herkese şükranlarını iletti.