Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye, 23 Haziran 2016 Perşembe günü, Edremit’teki sezonun birinci Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

Temelleri, 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, farklı bölgelerde düzenlediği spor karşılaşmalarına Zonguldak ile devam etti.  Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi adıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Edremit Meslek Yüksek Okulu Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen turnuvaya Burhaniye,Edremit.Gömeç.Bigadiç,Bandırma,Susurluk,Altıeylül ve Karesi ilçelerinden  9  karma futbol takımından  54 özel sporcu ve  36 partner sporcu katıldı.  

Turnuva da Burhaniye Cumhuriyet Ortaokulu Özel Sporcular GSK,Burhaniye Belediyespor,Edremit Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi,Susurluk Beş Eylül Özel Eğitim Ve Rehabiitasyon Merkezi,Gömeç Belediyespor,Bigadiç Milli Eğitim Müdürlüğü,Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği,Bandırma Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi,Karesi Belediyesi,Altıeylül Belediyesi sporcuları aynı turnuva çatısı altında ter döktü.  

Türkiye Futbol Federasyonu’n da proje ortağı olduğu turnuvalar bu yıl Edremit’ın yanı sıra Bandırma,Altıeylül,Susurluk.Karesi,Bigadiç ve Gömeç  ilçelerinde de düzenlenecek.  



Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:
Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir. 

Detaylı bilgi için http://www.soturkiye.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.