Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun 2015 Yılı faaliyet programında yer alan, koşu – yüzme – koşu ve atış – yüzme – koşu yarışmalarından oluşan, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Modern Biathle / Modern Triathle Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışmaları, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen açılış seremonisi sonrası , Sarımsaklı Vilayetler kampı sahilinde özel olarak oluşturulan parkurda yapıldı.
          Saygı duruşu ve İstiklal marşı sonrası gerçekleştirilen Açılış seremonisinde Ayvalık Kaymakamımız Sayın Namık Kemal NAZLI , Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı Sayın Yaşar AKŞİN , Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İlhan ASLAN , Ayvalık Garnizon Komutanımız Sayın Albay Aydın NAZLI , Ayvalık Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Gökay BACAN , Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Mustafa Cem HAMZAOĞLU , Balıkesir Altıeylül Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sayın Ahmet AKAN , Gümrük Müdürümüz Sayın Mehmet Salih ARIK , Tapu Müdürümüz Sayın Zekeriya BENCİK , Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Yusuf AYGÜN , Meteoroloji Müdürümüz Sayın Mehmet Emin YILMAZ hazır bulundu.  
           Seremonide açılış konuşmasını yapan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Mustafa Cem HAMZAOĞLU Ülkemizin son günlerde şehit verdiği vatan evlatlarına Allah’tan Rahmet Milletimize baş sağlığı diliyorum. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Ayvalık ilçemizde ilk defa gerçekleştirilen bu şampiyonada mücadele edecek takım ve sporculara başarılar diliyorum.Yarışmalarda başarılı olan ve milli takım forması ile Ülkemizi temsil edecek olan sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum dedi.
            12 ve 13 Eylül olarak iki gün süren yarışmalara 11 il ve 39 kulüpten ve ferdi olmak üzere 189 Bay, 127 Bayan toplam 316 sporcu katıldı.
Ayvalık ilçemizde ilk defa düzenlenen ve Ayvalık Kaymakamlığımız , Ayvalık Belediyemiz , Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün katkıları ile yapılan bu yarışmalarda dereceye giren sporcular, yapılacak değerlendirmeler sonucunda, 19 – 20 Eylül 2015 Tarihlerinde Gürcistan Batum’da yapılacak Open Biathle – Triathle Dünya Şampiyonası ve 28 Ekim – 1 Kasım 2015 Tarihleri arasında, Kuşadası’nda yapılacak Open Biathle – Triathle Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerdir.
Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Av. Yaşar AKŞİN yarışmalar ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada;
‘Bilindiği üzere Modern Pentatlon, sporcuların 5 disiplinde yarıştığı Olimpik bir spordur. Bu disiplinler yüzme, kombinasyon (koşu – atış), eskrim, biniciliktir. Sporcularımız 18 yaşından itibaren 5 disiplini yapmaya başlamakta, yarışmalardaki sıralamaları, bu disiplinlerden almış oldukları toplam puana göre belirlenmektedir.
Modern Biathle, Modern Pentatlonun ilk adımı olup, koşu ve yüzme disiplinlerinden oluşmaktadır. Modern Triathle de ise, koşu ve yüzmeye atış eklenmektedir. Bu dallarda yarışan, özellikle küçük yaştaki sporcular, Federasyonumuzun gelecek planlaması açısından çok önemlidir. Çünkü, istekli ve yetenekli sporcular ileride iyi bir Pentatlon sporcusu olabilirler. Bu sporcuları heveslendirmek ve yukarı yaşlara sporcu kazanabilmek için Dünya’da bu yarışmalara çok önem verilmektedir.
Federasyonumuz sporcuları uluslararası alanda büyük başarılar elde etmektedirler. Başarılı sporcuları çoğaltmak için alt yapıya önem vermekteyiz. Yarışlarımıza bu denli yoğun katılımların olması bizi oldukça sevindirmektedir. Katılan sporcu, antrenör ve kulüplerimize başarılar diliyorum.
Katkılarından dolayı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve personeline, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerimizi sunarız.’
Yarışmalarda Genel klasmanda Süper Kupanın sahibi Kocaeli Yüzme Kulübü olurken ikinciliği Gelibolu Yüzme İhtisas ve Üçüncülüğü ise Kuşadası Yüzme Kulübü elde etti.