İlimizde efsane atlet İsmail Akçay adına düzenlenen 12 kilometrelik yol koşusunda erkeklerde Amos Kibitok, kadınlarda Yasemin Can birinci oldu.

Altıeylül Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İl Müdürlüğümüzün katkıları ile 7'nci kez düzenlediği koşuya 48'i kadın 224'ü erkek 272 sporcu katıldı. Uluslararası yarışta Kenya, Etiyopya, Moldavya, ABD ve Fas'tan da 14 yabancı atlet yarıştı. Yarışın startını Vali Mustafa Yaman, İsmail Akçay, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu verdi. Protokol üyeleri koşunun startını verdikten sonra Halk Koşusuna katıldı. Çok sıcak bir havada koşulan yarışta erkeklerde Kenya'dan Amos Kibitok 36: 54'lük derecesiyle yarışı birinci tamamladı. Erkeklerde Serkan Kaya 37: 39'luk derecesiyle ikinci, Etiyopya'dan Argachew Assefa Tola üçüncü oldu. Kadınlarda Yasemin Can 42.36'lik derecesiyle birinciliğe ulaştı. Can'ı 42.41'le Özlem Kaya ve 43.18'le Esma Aydemir izledi. 

Yarışta toplam 74 bin 600 liralık para ödülü dağıtıldı. Genel klasmanda erkekler ve kadınlarda dereceye giren birinciler 8 bin, ikinciler 6 bin, üçüncüler 4'er bin lira kazandı. Şampiyonların madalya ve kupalarını Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu verdi. 1968 Meksika Olimpiyatlarında 4'üncü olan, birçok Türkiye ve Balkan şampiyonluğu olan, Dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil eden İsmail Akçay'ın gençler için çok önemli bir rol model olduğunu belirten Bakan Topçu, "Balıkesir'deki bu etkinliğin tüm Türkiye'ye örnek olmasını, yeni rol modellerin çıkmasını diliyorum" dedi.