Türkiye Taekwondo Federasyonun 27 Temmuz - 01 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çanakkale Anafartalar Spor salonunda düzenlediği 8 kort üzerinden yapılan ve bay bayan yaklaşık 2.300 sporcunun katıldığı Minikler Türkiye Şampiyonasında Balıkesir ilimizi temsil eden Ayvalık Spor Kulübü sporcumuz Emir Can YAPICI  50 kg Erkekler kategorisinde 6 tur maç geçerek TÜRKİYE ŞAMPİYONU olmuş ve Balıkesir spor tarihine geçmiştir.

Şporcumuz  sırasıyla Erzincanlı rakibini 25-0 , İzmirli rakibini 7-4 ,Elazığlı rakibini 4-2 , İstanbullu rakibini 10-2 , Yarı Finalde bir diğer İstanbullu sporcuyu 6-2 ve Final maçında yine İstanbullu başka bir sporcuyu 7-6 yenerek bir çok büyük ve köklü spor kulübün sporcusunu geride bırakmış ve ilçemize şampiyonluğu getirmiştir.

Ayvalık ilçemizden 5 sporcu ile mücadele ettiğimiz Türkiye şampiyonasında diğer sporcularımızdan Onur KOÇ sıkletinde 184 kişinin mücadele ettiği 30 kg erkekler kategorisinde 4 Tur maç geçerek 5.Turda şanssız bir şekilde 11-8 yenilmiş ve yenildiği sporcu Türkiye İkincisi olmuştur.Sporcumuz aynı zamanda ilk 16 sporcu içerisine girerek büyük bir başarı göstermiştir.Şampiyonada en çok dikkat çeken sonuçlardan biride 2005 doğumlu sporcularımız Elif DEMİRHAT ve Beyzanur ÖZDEMİR in ilk defa katılmış oldukları bir Türkiye şampiyonasında 2 şer tur maç geçerek 3.Turlarda elenmesi olmuştur. Sporcularımızdan Serhat GEDİZ ise ilk turda 7-4 yenildiği İstanbullu rakibi sonrası şampiyonaya veda etmiştir. 

Antrenörümüz Volkan SERSAN ‘geçen sene 59 kg da Şampiyon olan Lara İNCE kızımızdan sonra bu senede aynı sevinci ve gururu bizlere yaşatan Emir Can YAPICI’yı canı gönülden kutluyorum. Balıkesir ilimizden geçen sene olduğu gibi bu senede Minikler kategorisinde Şampiyon çıkartan tek kulüp olmamız yapmış olduğumuz çalışmaların ne derece önemli ve doğru olduğunun en büyük göstergesidir.
Aynı zamanda alınmış olan bu Şampiyonluğun Ayvalık spor tarihi için çok önemli olduğu Türkiye’de amatör sporlar içerisinde en fazla lisanslı spor dalı olan Taekwondo branşında üst üste iki sene boyunca Şampiyon sporcu çıkartmanın her kulübe nasip olmadığını bu başarıya ve sporculara Ayvalık halkının sahip çıkması gerekli olduğunu belirterek alınan bu şampiyonluğu Ayvalık Halkımıza hediye ediyoruz dedi.

İl Müdürlüğü olarak sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.