Törene Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve daire müdürleri katıldı. Törende Engelli Spor Kulübü Bocce Spor Sahasının açılışı ve ihtiyaç sahiplerine akülü araçların dağıtımı yapıldı.
Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu programda yaptığı konuşmada, “Engelliler hayata bir adım geride başlarlar. Herkes bir engelli adayıdır. Bu şehirde binlerce engelli yaşamaktadır. Bir kısmı engelinden dolayı bir kısmı cesaretini kendinde bulamadığı için evlerinden çıkamamaktadır. Şahsım ve temsil bu kardeşlerim adına hepinizi selamlıyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip Uğur ise, “Engelli kardeşlerimize değer veriyor, onları topluma kazandırmak için elimizden geleni yapıyor. Eksikliklerimiz olabilir, o eksikleri gidermek içinde çalışıyoruz. İnşallah kısa zamanda da bunları gidereceğiz. Görüşmelerimize devam ediyoruz. Büyükşehir Engelli Basketbol takımımız var. Ve çok başarılılar. Bizde üzerimize düşen desteği veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına öncelik vereceğiz” şeklinde konuştu.
Sayın Valimiz Mustafa Yaman ise, “Önceden engelli kardeşlerimiz saklanır, engelleri söylenilmezdi. Hükümetimiz engelliler için her türlü desteği vermekte. Topluma kazanılmaları ve onları için alınan tedbirler ve desteklerle her zaman yanlarındayız. Ben başkanlarımızı ve idareci arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Engelli sporcularımız kısa bir bocce gösterisi yaptılar ve da sonra Sayın Valimiz Mustafa YAMAN, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A.Edip UĞUR, Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Zekai KAFAOĞLU ve daire amirleri ile birlikte bocce turnuvası gerçekleştirdiler.