Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 27 ilde uygulanan çocuklar arasında sosyal uyumu gerçekleştirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yapılan “ Biz Bir Takımız Projesi ” Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi Koordinatörlüğünde 2022 Ocak ayında İl Merkezinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan seçilen 44 öğrenci ile başladı. 
Öğrencilere BM 75. Yıl Gençlik Merkezinde Mentör Öğretim Üyesi, Eğitmenler ve Antrenörler tarafından 14 hafta Spor ve Sosyal Uyum Eğitimleri verildi. 
Proje kapsamında kardeş il olarak Bakanlıkça belirlenen  Adana iline 12-17  Haziran 2022 tarihinde projede yer alan öğrenciler ve  ailelerinin katıldığı, birbirleriyle sosyal ve kültürel bakımdan etkileşim kurması amacıyla 3 gece 4 günlük “İller Arası Etkileşim” gezisi düzenlendi. 
Adana ilinden gelen öğrenciler, aileleri ve proje ekibi “İller Arası Etkileşim” kapsamında Balıkesir ilimizde misafir edilerek öğrenciler arası etkileşimin sağlanması gerçekleştirildi. 3 günlük ziyarette tarihi, coğrafi ve ören yerleri ziyaret edildi. Çocuklar arasında düzenlenen basketbol, futbol, voleybol müsabakalarıyla kıyasıya mücadele ederek yeteneklerini sergiledi. Kardeş ilimiz Adana, ziyaretlerinin son gecesinde, kamp ateşi yakılarak müzik eşliğinde eğlenceli bir etkinlik ile projeye katılım sağlayan öğrenciler vedalaşarak memleketlerine uğurlandı.
Her bölgenin farklı kültürel bir zenginliklerinin olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, çocuklarımızın ve gençlerimizin kaynaşmasında ve sosyal etkileşim kurulmasının önemli olduğunu belirtti. “Biz Bir Takımız Projesi kapsamında Adanalı öğrencileri Balıkesir'de misafir etmekten ve oluşan etkileşimden mutluluk duyduğunu ve bu projeyi yerelde de devam edeceklerini kaydetti. Projede emeği geçen koordinatörlerimiz başta olmak üzere, eğitmenlere, kıymetli ailelere, okullarımızın yönetici ve öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.