Türkiye Basketbol Federasyonunca düzenlenen 16 Yaş Altı Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Kurdereli Spor Salonu’nda oynanan final müsabakaları ile tamamlandı.  
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, final müsabakasında Galatasaray Nef’i 72-53’lük skorla mağlup eden Anadolu Efes şampiyonluğa ulaştı.
Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Balıkesir’in yaptığı U16 Erkeler Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Kurtdereli Spor Salonu ve Alparslan Türkeş Spor Salonu’nda oynandı. Kurtdereli Spor Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Anadolu Efes şampiyonluğa ulaşırken, Galatasaray Nef ikinci ve Beşiktaş da üçüncü oldu.
U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Muhammed Emin Kara (Anadolu Efes) en değerli oyuncu seçilirken; Yaman Alişan (Anadolu Efes), Yağız Aksu (Beşiktaş), Ruşen Kerem Erdem (Galatasaray Nef), Eren Karakaya (Beşiktaş) ve Salih Altuntaş (Anadolu Efes) en iyi beşte yer aldı.
Turnuvada ayrıca Yağız Aksu (Beşiktaş) sayı ve top çalma, Atahan Ünal (Adana 1903), Ruşen Kerem Erdem (Galatasaray) asist ve Eren Karakaya (Beşiktaş) blok istatistiklerini ilk sırada tamamladı.
U16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Kurtdereli Spor Salonumuzda ödül töreni ile sona erdi. Dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.
Bu şampiyonanın Balıkesir’in ev sahipliği yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Basketbol Federasyonumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisiyle takip edilen bu karşılaşmalarda sporcularımız, büyük takımların oyunlarını yakından izleme fırsatı buldular. Şampiyonada mücadele eden takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.