Türkiye Basketbol Federasyonu’nca düzenlenen 8-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen U16 Basketbol Türkiye Şampiyonası Kurtdereli Spor Salonu ve Alparslan Türkeş Spor Kompleksinde tüm heyecanıyla sürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un da mücadele edeceği U16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen geleceğin yıldızı olarak gösterilen Basketbolcuların mücadele ettiği 16 takım bir hafta boyunca şampiyon olmak için ter dökecek.
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası teknik toplantısının ardından çekilen kuralar sonucu müsabakaların fikstürleri belirlendi, gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: TOFAŞ, Adana 1903, Çankaya Üniversitesi, Pınar Karşıyaka
B Grubu: Bahçeşehir Koleji, Ege Asist, İzmir Bahçeşehir Okulları, Final Spor
C Grubu: Beşiktaş, Galatasaray NEF, Anadolu Efes, Eskişehir Gelişim
D Grubu: TED Ankara Kolejliler, Balıkesir BŞB, Fenerbahçe Beko, Türk Telekom
9 Mayıs Pazartesi günü Fenerbahçe- TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom- Balıkesir BŞB, İzmir Bahçeşehir Okulları-Bahçeşehir Koleji, Finalspor-Ege Asist takımları Kurtdereli Spor Salonunda karşılaşacak. Alparslan Türkeş Spor Salonu’nda ise Çankaya Üniversitesi-Tofaş, Pınar Karşıyaka-Adana 1903, Anadolu Efes-Beşiktaş, Eskişehir Gelişim-Galatasaray mücadele edecek. 
10 Mayıs Salı günü ise saat 11:00’da başlayacak Şampiyona’da Beşiktaş-Galatasaray, Anadolu Efes-Eskişehir Gelişim, Tofaş-Adana 1903, Çankaya Üni.-Pınar Karşıyaka karşılaşacak. Alparslan Türkeş Spor Salonu’nda TED Ankara Kolejliler-Balıkesir BŞB, Fenerbahçe-Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji-Ege Asist, İzmir Bahçeşehir Okulları-Finalspor takımları şampiyon olmak için ter dökecek.
İlimizde düzenlenen büyük organizasyonlara, şampiyonalara ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Arıcıoğlu, “Bundan sonraki süreçte de inşallah bu organizasyonlarla yurdumuzun birçok ilinden sporcularımızı ve teknik ekibi ilimizde ağırlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle de şehrimize gelen tüm sporcu ve antrenörlere hoş geldiniz diyor, müsabakalarda başarılar diliyorum. Hafta boyunca devam edecek basketbol müsabakalarını izlemeye takımlara destek vermeye tüm halkımızı ve sporcularımızı davet ediyorum.” dedi.

 ?? U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın fikstürüne ulaşmak için tıklayınız.??
https://tbf.org.tr/ligler/16316/maclar