Balıkesir Üniversitesi kampüs alanı içinde yapımı devam eden yurtların inşaat çalışmalarını Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Rektör Yardımcıları ve kurumların yetkilileri ile birlikte inceledi.
Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde Gençlik ve Spor Bakanlığınca inşaatına başlanan 3 bin kişilik Öğrenci Yurdu projesi kapsamında iki etap olarak 1500+1500 kişilik yurt inşaatı çalışmaları sürüyor. Yurt inşaat alanını ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, proje alanında incelemelerde bulunarak, 1000 kişilik bir yurdun daha yatırıma alındığının müjdesini verdi. Yurt inşaat ve yatırım çalışmalarının tamamlanmasıyla Çağış kampüsünde toplam yurt kapasitesi 7000’in üzerine çıkacak. 
İnşaat yapımında çalışan işçilerle sohbet eden Milletvekili Canbey, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Milletvekili Mustafa Canbey ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "BAÜN Çağış Kampüsü'nde yapımına devam edilen Gençlik Spor Bakanlığı yurt inşaatlarını; Rektörümüz Sayın İlter Kuş, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ve heyetimizle inceledik. Her aşamasını takip ettiğimiz yurt projelerimizin etabının birisi tamamlanmak üzere. İnşallah Ocak 2023’te tamamlamış ve hizmete girmiş olacak. Diğer etap inşaatı ise arkasından tamamlanmış olacak. Bugün bir müjdeyi daha vermek istiyorum. 1000 kişilik bir yurt daha yatırıma alındı. Artırılacak kapasite ile 1316 öğrenciye hizmet verebilecek bu yurdumuzun da yapımına başlayacağız ve böylece yurtların hepsi tamamlandığında Çağış Kampüsümüzdeki Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt kapasitemizi 7000'in üzerine çıkarmış olacağız. Balıkesir’imize ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şehrimize verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği rota doğrultusunda gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehrimizi bu büyük hizmetlere kavuşturan Sayın Cumhurbaşkanımıza hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Çalışmalar tamamlandığında öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceği büyük bir yurt kompleksi olacağını ifade eden İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Yurtlarımız; öğrenciler için her türlü sosyal donatıyı kolayca bulabilecekleri rahat ve konforlu bir yuva olacak. Sosyal devlet anlayışı ve insan odaklı yaklaşımlarla yükseköğrenim öğrencilerimizin öğrenimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunmak için çalışıyoruz. Yurdumuz, faaliyete geçmesi ile yükseköğrenim öğrencilerimizin barınma sorunu da büyük oranda karşılamış olacak. Sayın Bakanımızın vizyonu doğrultusunda yurt kapasitesi artmaya devam ediyor. Öğrenciler adına şükranlarımı arz ediyorum. Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İlter Kuş ve emeği geçenlere ilgi ve destekleri dolayısıyla teşekkür ederim.” dedi.