Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen Okullar arası Kros Yıldızlar ve Gençler Grup Birinciliğinde koşucular, sislerin içerisinden şampiyonluğa koştu.
İsmail Akçay Atletizm Pisti yakınında düzenlenen parkurdaki yarışlara Yıldız ve Gençler kategorilerinde 20 ilden 576 sporcu katıldı. Sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, yarışlara hem takımlar hem de bireysel katılımların sağlandığını söyledi. Atletizmin sporun ana taşlarından biri olduğunu hatırlatan Arıcıoğlu, "Biz de bunu çok önemsiyoruz, burada aynı zamanda bizim kendi kulüplerimiz ve antrenörlerimiz de ciddi başarılar elde ediyorlar. Yıldız Erkekler grubunda bir şampiyonumuz Balıkesirimizden. Balıkesir, hem sporcu alt yapısı olarak hem de yaptığı organizasyonlarla öne çıkıyor." diye konuştu.
İl Müdürü Arıcıoğlu, ulusal ve uluslararası birçok faaliyeti, şampiyonayı Balıkesir'de yapmak istediklerini belirterek, “Organizasyon olarak becerimiz üst seviyede, ben bütün mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın valimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz ve yerel belediyelerimiz ciddi katkı sağlıyorlar. Burada ciddi bir koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu birlik ve beraberlikle bütün faaliyetlerin kalitesi artmış oluyor. Türk sporunun çok iyi noktalara gideceğine inanıyorum, bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla inşallah çok iyi noktalara gideceğiz. Olimpiyatlarda ve şampiyonlarda boy gösterecek olan çocuklar buralardan yetişiyor. Bu yüzden bu organizasyonlarımız çok kıymetli, biz bu kıymeti, değeri bulsunlar diye bütün ekibimizle burada oluyoruz. Sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.
Yarışlarda dereceye giren sporcular okul sporları yarı final müsabakalarına katılacaklar.