Lüksemburg’da kapanışı Karma Takımlar müsabakasıyla yapılan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda, Milli Takımımız gümüş madalya ve ikincilik kupasıyla kürsüye çıktı. Lüksemburg’da yapılan Gençler Karma Takımlar Avrupa Judo Şampiyonası’nda, Milli takımımız ikincilik kürsüsüne çıktı. Fransa ile yapılan final karşılaşmasını kaybeden judocularımız gümüş madalya ve ikincilik kupasıyla şampiyonayı tamamladı.

Özlem Yıldız, Hasret Bozkurt, Habibe Afyonlu, Hilal Öztürk, Ömer Kemal Aydın, Umalt Demirel, Ahmet Çuhadar, İbrahim Halil Özmen’den oluşan karma takımımız İlk turda Macaristan karşısında; 4-1 üstünlük sağladı. Çeyrek final müsabakasında Almanya tatamiden 4-2 üstünlükle ayrılan Ay-yıldızlı Milliler, yarı finale yükseldi. Rusya ile yapılan yarı final karşılaşması 3-3 eşitliği ile geçildi ve altın skor müsabakasında Hasret Bozkurt, rakibini ipponla yendi ve takımımız finalist oldu. Final mücadelesinde Fransa’ya yenilen karma takımımız Avrupa ikincisi olarak kupanın sahibi oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Habibe Afyonlu sporcu kamp eğitim merkezimizde yetişmiş, şampiyon olarak dünyada ülkemizi, şehrimizi başarıyla temsil eden bir Milli Judokamız. İnşallah 2024 olimpiyatlarında da madalya ile ülkemize dönecek. Bu güzel başarı için takımımızı, sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum.” dedi.