GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü

SPOR MASÖRÜ YETİŞTİRME EĞİTİM KURSLARI


Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığınca 2021 faaliyet programında yer alan Spor Masörü Yetiştirme Eğitim Kursu ilanda belirtilen tarih ve şartlarda açılacaktır.

Spor Masörü Yetiştirme Eğitim Kursları, temel eğitim ve uygulama eğitimi olarak iki aşamalı olarak düzenlenecektir. Temel Eğitim Programı 22-28 Eylül 2021 tarihleri arasında online olarak üniversite tarafından, Uygulama Eğitimi ise Başkanlığımız tarafından görevlendirilecek eğitimcilerle 01-06 Ekim 2021 tarihleri arasında Ankara, Antalya, Trabzon, Elazığ ve İstanbul illerinde açılacaktır.

Spor Masörü Yetiştirme Eğitim kurs başvuruları e-Devlet/Spor Bilgi Sistemi üzerinden alınacaktır, her il için kursa kabul edilecek kursiyer sayısı 50 (elli) olarak belirlenmiştir. Başvurunun fazla olması durumunda kursiyer seçimi Başkanlığımızca kurulacak komisyonca belirlenecektir. Spor Masörü Yetiştirme Eğitim Kurs ücreti 400 TL olarak belirlenmiştir.

Uzaktan eğitim (online) ile yapılacak temel eğitim sınavları, 01 Ekim 2021 tarihinde uygulama eğitiminin yapılacağı illerde gerçekleştirilecektir.

Başvuru sırasında istenen iletişim bilgilerinin (GSM ve E-posta) ve belgelerin başvuru sahibine ait, doğru ve erişilebilir olması başvuru sürecinin tamamlanabilmesi için önemlidir. Doğru ve erişilebilir olmayan ve/veya başvuru sahibine ait olmayan iletişim bilgileri ve/veya belgelerden kaynaklanan aksaklıklardan başvuru sahibi sorumludur.

Kurs açılış ve kayıt işlemleri sırasında, kursa başvuruları kabul edilmiş adaylar içerisinden ilan edilen yer ve saatte hazır bulunan kursiyer sayısının 10 kişiden az olması durumunda söz konusu kurs İPTAL edilecektir.

Kurs katılım ücreti, başvuru esnasında belirteceğiniz e-posta adresine gelecek olan referans numarası ile Ziraat Bankası’na yatırılacaktır. Kursa kabul edilmeyen başvuru sahiplerinin ödemiş oldukları kurs ücreti iade edilecektir. Kursa katılım hakkı kazanıp, kursa mazeret bildirmeyerek katılmayanların ücretleri iade edilmeyecektir.

Adayların kurs binasına alınmasında HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Kurs sürecinde HES kodunu yanında getirmeyen, yapılan kontrollerde riskli olduğu (T.C. Sağlık Bakanlığının yayımladığı Covid-19 temaslısı olan) tespit edilen ve kurs binasına giriş esnasında vücut sıcaklığı 38 derece ve üzeri olan kursiyerler kurs binasına alınmayacaktır ve kurs ile ilişiği kesilecektir.

Başvuruları kabul edilen adayların belirtmiş oldukları mail adreslerine uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacak olan temel eğitim derslerinin link ve şifreleri gönderilecektir. Belirtilen mail adresinin doğru ve kullanılabilir olması adayın sorumluluğundadır.

Detaylı Bilgi İçin:

https://sporegitim.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1001/1/238927/spor-masoru-yetistirme-egitim-kurslari.aspx