Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’nda Balıkesir’in şampiyon Milli Atleti Şahin Şenoduncu’nun da bulunduğu Milli atletlerimizin yarışacağı atletizm yarışmalarında heyecan Cuma günü start alacak.
Cuma sabahı yerel saatle 09:00’da (Türkiye saati ile gece 03:00) start alacak olan müsabakalarda ilk gün madalya verilecek tek branş erkekler 10,000 metre olacak. İlk gün mücadelelerinde Yasmani Copello 400 metre engellide, Emel Dereli gülle atmada Yasemin Can ise 5000 metre seçmesinde yarışmaya çıkacak.
Tokyo’daki 32’nci Olimpiyat Oyunları’nın başlamasının ardından heyecan artarken, atletizmde de müsabakalar için geri sayım devam ediyor. Tokyo’ya giden Milli Takım’da farklı bölgelerden gelen atletlerin sayısı dikkat çekiyor.
Olimpiyat Oyunları’nda 25 atletle yer alan Milli Takım, Tokyo’da yarışma günlerini beklemeye başladı. Ay-yıldızlı ekipte milli formayı terletecek olan atletlerin farklı bölgelerden gelmesi dikkat çekiyor.
Yasmani Copello dışında Türkiye dışında doğan milli atletlerin ikametinin bulunduğu İstanbul, toplamda dokuz atletle başı çekiyor. Ankara’nın üç atlet verdiği milli takımda Mersin ve Diyarbakır’dan iki, Malatya, Balıkesir, Antalya, İzmir, Çanakkale, Bursa, Adana, Bingöl ve Samsun’dan birer atlet bulunuyor.
İstanbul: Evin Demir, Abdülselam İmuk, Yasemin Can, Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes, Ramil Guliyev, Meryem Erdoğan, Kaan Kigen Özbilen, Polat Kemboi Arıkan
Ankara: Özkan Baltacı, Eşref Apak, Yasmani Copello
Mersin: Tuğçe Şahutoğlu, Ersu Şaşma
Diyarbakır: Meryem Bekmez, Ayşe Tekdal
Balıkesir: Şahin Şenoduncu
Malatya: Salih Korkmaz
Samsun: Necati Er
Bingöl: Yavuz Ağralı
Antalya: Eda Tuğsuz
İzmir: Emel Dereli
Çanakkale: Oğuz Uyar
Bursa: Ertan Özkan
Adana: Kayhan Özer
Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda atletizm müsabakaları’nda yarışacak tüm sporcularımızı başarılar diliyoruz..