Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları tüm spor tesislerimizde sürüyor.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde birçok farklı branşta ücretsiz spor eğitimi veriliyor. Balıkesir’in dört bir yanındaki on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşuyor. Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayan, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında atletizm, futbol, boks, jimnastik, eskrim, güreş, judo, basketbol, karate, okçuluk, voleybol, badminton ve yüzme branşlarında eğitimler veriliyor.
İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde uzman antrenörlerin eşliğinde pandemi kurallarına uygun şekilde verilen eğitimler sayesinde haftanın 7 günü çocuk ve gençler sporla buluşuyor. 5-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, çeşitli branşlarda ücretsiz spor yapma imkanı buluyor. 
Çocuk ve gençlerin pandemi döneminde uzun süre evlerinde kaldığını, yaz aylarında spora yönlendirilmeleri gerektiğini belirten Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “2020-2021 eğitim öğretim döneminin sona ermesi ile çocuk ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla spor okullarını çocuklarımızla buluşturduk. Hedeflerimiz çocuklarımızın sağlıklı birer birey olmalarının yanı sıra onların sosyalleşmelerini, sporun kurallarıyla birlikte hayatın diğer kurallarına da adapte olmalarını sağlayan egzersizler, oyunlar ve sportif antrenmanlar yaptırmak. Velilerimiz çocuklarını yaz boyunca kayıt yaptırabilirler. Tüm Balıkesirlileri yaz spor okullarımıza bekliyoruz.” diye konuştu.