Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Arıcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan, birlik ve beraberlikle devletimizin bütünlüğüne karşı kasteden hainlere karşı milletimizin büyük bir zafer kazandığı günün adıdır. O gece gösterdi ki ülkemizin geldiği noktada esaret altına alınması söz konusu değildir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi canına, malına ve vatanına kasteden hain FETÖ terör örgütünün alçakça saldırısına karşı yüreğini ortaya koyarak darbe girişimini geri püskürtmüş, destanın yürekle yazıldığını göstermiştir. O gün milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Dumlupınar’da verdiği büyük cesaretin bir benzerini göstermiştir. 
Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği cesaret, mücadele ve kahramanlık örneği asırlar boyunca unutulmayacaktır. Bundan sonra yapılacak iş, bir yandan milli iradeye sahip çıkmak, öte yandan 15 Temmuz'u unutturmamak, yaşananları, çıkarttığımız dersleri, kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmaktır. Bu fedakârlığı sonsuza kadar yankılandıracak olan gençlerimize güvenimiz tamdır. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olacağız. Birlikte demokrasimize güç verecek, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’un 5. sene-i devriyesinde de milletçe topyekûn meydanlarda olacağız, 7’den 70’e değerli Balıkesirli hemşehrilerimizle, sporcularımızla, gençlerimizle şehrimizde tüm etkinliklerde hep birlikte 15 Temmuz ruhunu yaşatacağız. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehadete yürüyen kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.”