Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hizmete sunulan mobil uygulamalar; gençler, sporcular ve vatandaşların hayatını kolaylaştırarak pratik çözümler sunuyor.
Bakanlığın tüm spor ve gençlik faaliyetleri, yurtlar ile ilgili tüm bilgi, belge ve haberleri için hizmete sunulan #gencizbiz ve #sporcuyuzbiz uygulamaları ile birçok işleme artık daha kolay ulaşabilme imkanı sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı SporcuyuzBiz projesiyle spora gönül verenleri, Türkiye’nin sporcularını spor kariyerleri ile ilgili pek çok iş ve işlemleri yapabilecekleri pek çok özelliği barındıran bir platformda birleştirildi.
SPORCUYUZBİZ UYGULAMASI İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİYOR?
SporcuyuzBiz üzerinden spor tesisleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz, Maç sonuçları modülü ile çeşitli branşlarda çeşitli ülke ve liglerde maç sonuçları, puan durumu ve fikstürünü takip edebilirsiniz, Gençlik radyosunu dinleyebilirsiniz, Maç bileti satın alıp spor federasyonları bilgilerine ulaşabilirsiniz, Duyuru, haber ve bildirim modülleri ile spora dair gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz, Spor bilgi sistemi sayesinde spora dair her türlü belgenizi (Lisans, Okul Sporları lisansları, Öğrenci Lisansları, Spor Kartları, Antrenör belgeleri, Kondisyoner Belgeleri, Masör Belgeleri, Millilik Belgeleri vs.) görüntüleyebilirsiniz, Antrenman, müsabaka bilgileri, tesisler, spor kart gibi verilere dijital ortam üzerinden erişebilirsiniz.
GENCİZBİZ UYGULAMASI NEDİR? HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİYOR?
Gencizbiz uygulaması ile öğrenciler birçok işleme artık daha kolay ulaşabilme imkanı yakaladı. Gencizbiz uygulaması üzerinden Burs/Kredi işlemleri (yurt başvuru, burs başvuru, yurt kayıt borç ödeme vs.) haberler, duyurular, Gençlik Radyosu, Genç Gönüllüler, Gençlik Kampları, Genç Kart, Gençlik Merkezi ve Uzaktan Eğitim gibi birçok işlemi elektronik ortamda gerçekleştirebilir ve bilgi edinilebilir. Bu uygulama ile artık öğrencilere daha iyi ve daha hızlı hizmet verilirken, tüm işlemlerin tamamen elektronik ortamda yapılabiliyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “Bakanlığımız tarafından hizmete sunulan bu uygulamalar ile gençlerimiz artık birçok işleme çok kolay erişim sağlayabiliyor. Elektronik ortamda yaşanan bu değişim ve dönüşüm sayesinde, tüm bilgi ve belgelere erişim, haberler, başvurular, online kayıt işlemleri ve faaliyetlere erişim #sporcuyuzbiz ve #gencizbiz uygulamaları ile sağlanıyor. Gençlerimiz, velilerimiz ve sporcularımızın hayatımızda büyük bir kolaylık sağlayacak bu uygulamaları telefon ve tabletlerine indirmeleri ve kullanmaları için davet ediyoruz.” dedi.
Bu projeler ile gençlik spor alanında vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı dijital işlemler tek çatı altında toplandı. Ayrıca Antrenör, sporcu, personel, gençlik merkezi üyesi gençlerimiz ve vatandaşlarımız, “Gencizbiz” ve “Sporcuyuzbiz” uygulamalarından üretecekleri karekodlar ile (Genç Kart, Spor Kart) Bakanlığımıza bağlı spor tesisleri ve gençlik merkezlerimize giriş çıkış yapabileceklerdir.