2020 yılının tüm insanlık adına hayati ve ibretlik olaylara sahne olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"Zorlu ve acı bir yılı geride bırakıyoruz. Türk Milleti kararlılığı, sağlam basireti ve binlerce yıllık tecrübesi ile bu zor günleri atlatacak kudrete sahiptir. Malum salgın nedeniyle getirilen tedbirler kapsamında ara vermek durumunda kaldığımız etkinliklerimiz ve faaliyetlerimizin bir kısmını teknolojinin el verdiği ölçüde ve alınan tedbirlerle gerçekleştirmeye devam ettik. Şimdi önümüzde yeni bir yıl ve yeni bir mücadele var. Mücadelemizi sağlıkta, sporda, bilimde, eğitimde, kültürde ve nice alanlarda etkili bir biçimde devam ettirmek durumundayız. En büyük destekçimiz olan gençliğimizden aldığımız güçle, hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak; geleneklerine bağlı, yaşadığı topluma, insanlığa değer katan, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi bir gençlik yetiştirmek hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımıza, yeni yılda da aynı heyecanla devam edeceğiz. Bu noktada 2021’i umutla ve heyecanla karşılıyoruz. 
2021’de bu sorunların tekrarlanmaması adına, milletimizin sağlık, huzur ve güven içerisinde yaşaması adına daha heyecanlı daha azimli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve salgın sürecinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, halen tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar diliyorum. 2021 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa; barış, kardeşlik, birlik, beraberlik, sağlık ve mutluluk getirmesini, dünyanın ortak sorunlarının çözülmesi için yeni bir başlangıç oluşturmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve spor camiasının yeni yılını en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve afiyet diliyorum.”