Balıkesir’in Düşman işgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinleri kapsamında Altı Eylül Belediyesinin öncülüğünde ve bizimde desteklerimizle, eski milli atletlerden İsmail Akçay adına bu yıl 6'ncısı organize edilen koşuya 200'ü aşkın yerli ve yabancı atlet katıldı.
Uzunluğu 10 kilometre olan parkurdaki koşuda ilk üç sırayı, Faslı atletler paylaştı.
Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen "İsmail Akçay Yol Koşusu"nda birinciliği Faslı Joauad Eliazouli kazandı.
Altıeylül ilçe Belediyesinin ev sahipliğinde, Balıkesir'in kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen koşu, Atatürk Stadı önünde Sayın Valimiz Ahmet TURHAN tarafından tabancayla atış yapılmasıyla başladı.
Etkinliğe katılan yerli ve yabancı 200'den fazla atlet, Vasıf Çınar, Milli Kuvvetler, Anafartalar caddeleri, Adliye Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi güzergahını takip ederek yeniden başlangıç noktasına ulaştı.
Uzunluğu 10 kilometre olan parkurda ipi ilk göğüsleyen, Faslı Joauad Eliazouli oldu. Aynı ülkeden Aouad Zouhair ikinciliği, El Mouaziz Ardel Hadi de üçüncülüğü elde etti.
Madalyasını Sayın Valimiz Ahmet TURHAN' dan alan Eliazouli, 6 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Koşuya katılan sporculara da birer madalya verildi.
Sayın Valimizin gazetecilere yaptığı açıklamada, İsmail Akçay Yol Koşusu'nun, belki de İstanbul Maratonu'ndan sonra bu alanda en önemli organizasyon olduğunu söyledi.Eski milli atletlerden İsmail Akçay'ın, Balıkesir'in yetiştirdiği en önemli sporculardan biri olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, "İnşallah bu maraton, uluslararası bir maratona dönüşür" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İlhan ASLAN ise katılımın yüksekliğinden memnun olduklarını bildirdi.
Koşunun güzergahını, önceki yıllara göre değiştirip işlek caddelere kaydırdıkları bilgisini veren İl Müdürümüz, "Güzergahı, herkes daha rahat izlesin ve görsün diye değiştirdik. Ayrıca İstanbul Maratonu'ndan sonra en yüksek miktarda ödül verilen koşu bu" ifadesini kullandı.
İsmail Akçay ise koşunun adına düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Etkinliği, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir'e bağlı ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.
Ayrıca yine kurtuluş haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ilki düzenlenen 1. Kurtuluş Basketbol Kupası’nı Orkide Gediz Üniversitesi Aldı.
Best Balıkesir’in ikinci ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Olduğu Kurtuluş basketbol kupası karşılaşmaların sonunda Altıeylül Belediye Başkanı ve BEST Balıkesir Basketbol takımı Kulüp Başkanı Gafur Çoymak, turnuvaya katılan takımlara, basket hakemlerine, masa hakemleri ile  İl Müdürümüz İlhan Aslan'a plaket ve çeşitli hediye paketleri verdi.

Ve yine Kurtuluş Haftası Etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Gençlik Merkezinde Düzenlenen "Kurtuluş Günü Kupası Küçükler-Yıldızlar Masa Tenisi Turnuvası" sporcularımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz.