Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu kadar su imkanının ve bu kadar altyapının olduğu bir ülkede yüzmede hem branş olarak hem de halkın yüzmeye olan erişimi açısından çok daha ileride olmamız gerektiğine işaret ederek,  ‘’Bu bilinçle ciddi bir çalışmayı ve seferberliği Balıkesir'den başlatıyoruz" diye konuştu.
Bakan Kasapoğlu, Balıkesir’in Merkez Altıeylül ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzu'nun temel atma töreni katıldı. Temel atma töreninin ardından İsmail Akçay Parkı'ndaki portatif yüzme havuzunda gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, yüzme havuzunu inceledi, havuzda Türk bayrağı açan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Kasapoğlu, Balıkesir ziyaretinde ayrıca Havran ilçesinde yapılması planlanan spor kompleksi projesi hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’dan bilgi alarak, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu müjdesi de verdi. 
Yapımı devam eden Karesi ilçemizdeki Olimpik Yüzme Havuzumuzda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu; yüzme sporuna çok önem verdiklerine işaret ederek, "Bu kadar su imkanın ve bu kadar altyapının olduğu bir ülkede yüzmede hem branş olarak hem de halkımızın yüzmeye olan erişimi açısından çok daha ileride olmamız lazım. Bu bilinçle ciddi bir çalışmayı ve seferberliği Balıkesir'den başlatıyoruz. Geçtiğimiz seçim döneminde verdiğimiz sözleri birbir yerine getiriyoruz ve getireceğiz" dedi.
Bakan Kasapoğlu, Balıkesir'in spor turizmi açısından önemli bir destinasyon olması gerektiğine dikkati çekerek, "Bu coğrafyanın deniziyle, ormanıyla, her türlü imkanıyla Türkiye'nin önemli bir spor turizmi markası olmaması için hiçbir sebep yok" dedi.