2019-2020 yılı Okul Sporları İl Birinciliği Ödül Töreni bugün Şehit Turgut Solak Salonunda düzenlendi. Dereceye giren 820 sporcu ve 75 okul takımına madalya ve kupaları verildi. Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyelerimizin de destekleriyle gerçekleştirilen İl Birinciliği Ödül Töreni’nde dereceye giren okul takımlarına ve sporculara ödülleri verildi. 5 branş ve 20 kategoride yapılan turnuvaya finalist 75 okul takımının katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nun konuşmalarıyla devam etti.
Yüzlerce gencimiz ve çocuğumuzun her gün tekrarlanan küçük çabaları sonucunda elde ettikleri büyük başarılarını bugün takdir ettiklerini belirten Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı; “Eğitim ve spor birlikte götürülebilir eylemlerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatında Eğitim ve spor iç içe olmalı. Spor kazanmak arzusuyla yapılır. Ama o takım içinde yer almak, mücadele etmek, müsabakaya katılmak ve bu cesareti gösterebilmek çok daha önemli. Bu cesaret çocuklarımıza, vazgeçmeme iradesini kazandırır. Çocuklarımız mutlaka bir spor dalına katılım göstersin. Her yıl daha fazla çocuğumuza spor yaptırmak için hep yeni hedefler önümüze koyuyoruz. Bunun için bizim desteğimiz sizlere her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. İnşallah daha büyük sayılarda bir araya geleceğiz.” dedi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu 2019-2020 yılı Okul Sporları İl Birinciliği müsabakalarında takımların göstermiş oldukları performans ve başarılarından dolayı tebriklerini ileterek, “Bugüne kadar 39 branşta spor faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Toplamda 5 branşta takımlarımıza ödüllerini veriyoruz. İlimiz okul sporlarında branş sayımızı da artırıyoruz. Ragbi, Beyzbol, Softbol, Floor Curling ve Minigolf gibi yeni branşlarını da okul sporlarımıza ekliyoruz. Hedeflerimizi büyütüyoruz. Lisanslı sporcu sayımızı 51 bin’den, 60 bin’e çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızın niteliğini de geliştiriyoruz. Beslenme Uzmanı, diyetisyen, masör, psikolog kadrolarımızla da sporcularımıza hizmet veriyoruz. Burada başarı elde eden takımlarımız Türkiye şampiyonalarında ilimizi temsil edecekler. Müsabakalarda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.
Zorlu mücadelelerin ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları il protokolü tarafından verildi. 2019-2020 yılında ilimizde 25 salon ve sahada bugüne kadar 1468 müsabaka gerçekleştirildi. Futbol, Voleybol, Basketbol, Futsal ve Hentbol olmak üzere 5 branşta 820 sporcumuza madalyaları takdim edildi.