Gönen ilçesi, Okul Sporları Marmara Bölge Birinciliği ödül törenine ev sahipliği yaptı. Gönen, Bandırma ve Manyas ilçelerimizden 128 takım 17 farklı kategoride yarışırken, kazananların kupaları da Gönen Spor Salonu’ndaki törenle verildi.
Törende ilçelerinden gelen takımların kupaları verilirken, büyük coşku yaşandı. Okul takımlarına ve sporcularımıza; Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu,  Gönen, Manyas ve Bandırma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerimiz ve protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.
Bin 600’ün üzerinde sporcunun katıldığı, Okul Sporları Marmara Bölge Birinciliği müsabakaları Gönen ve Bandırma ilçelerinde oynandı. Fahri Dilmaç Spor Salonu'nda oynanan final karşılaşmalarında büyük çekişme yaşandı. 
Gönen Fahri Dilmaç Spor Salonu’nda yapılan törende 53 takım ve yaklaşık 250 öğrenciye madalya ve kupaları verildi. Takımlara, sporculara, antrenör ve hakemlerine ayrıca emeği geçen herkese teşekkür eden Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bu gün burada Okul Sporları Marmara Bölge Birinciliği ödül törenini gerçekleştiriyoruz. 2017-2018 yılında katılım 34 bin iken 2018-2019 yılında 42 bin, 2019-2020 yılında ise bu sayının 57 bine ulaştı. Bu yıl okul sporları branş sayısını 33’ten 38’e çıkarıyoruz. Geleneksel sporlarımızdan olan yağlı güreş, modern spor dallarından olan korfbol, Curling, minigolf gibi branşlarını da okul sporlarımıza ekledik. Bu yeni alanlarda antrenörlerimiz yetiştirildi. Altyapısını oluşturduk. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu faaliyetleri düzenliyoruz. Sporun eğitime katkısı büyüktür. Biz gençliğimize güveniyoruz. Spor sağlıktır, öz güvendir. Biz bunu daha da geliştireceğiz. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.