Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İda Ultra Maratonu Ayvacık İlçesi'nin Yeşilyurt Köyü'nden başlayarak Edremit Güre Mahallesinde son buldu. 4. İda Ultra Maratonda Çanakkale'nin Yeşilyurt Köyü'ndan start alan sporcular 103 kilometrelik İda Ultra, 62 kilometrelik Half Utra, 36 Kilometrelik Run Zeus ve 15 kilometrelik köy koşusu olmak üzere dört ayrı kategoride 20 ülkeden bin 100 sporcu mücadele etti. Yarışmacılar sırasıyla Yeşilyurt Köyü'nden başlayarak, sırasıyla Yeşilyurt, Adatepe, Doyran, Altınoluk Sanayi, Dedepınarı, Çamlıbel, Beyoba, Zeytinli ve Güre bölgelerinden geçerek 103 km’yi tamamladı.
  Türkiye'nin ilk ve tek kış maratonu olan İda Ultra'da sporcular Kazdağları'nın eşsiz manzarası ve bol oksijeni eşliğinde derelerin ve tepelerin aşıldığı zorlu parkurları tamamlayarak belirlenen bitiş noktalarına ulaştılar. 
Altınoluk Köy Meydanında yapılan Run Zeus Koşusu madalya törenine İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge,  Edremit Belediyesi Başkan Yardımcıları Tayfun Gerkuş, Ahmet Herdan, vatandaşlar ve sporcular katıldıEdremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 102 Km lik İda Ultra Marotunu'nun Altınoluk Köy Meydanında son bulan 36 Km'lik Run Zeus Koşusunun Madalya Törenine katıldı.   
Kaymakam Sırmalı Madalya Töreninde yaptığı konuşmada; yarışmaya 20 Ülkeden yaklaşık 1100 sporcunun katıldığını, bu etkinliği dört yıldan beri yaptıklarını her yılın katılımcı sayısının katlanarak arttığını, maraton sayesinde kısa bir sürede olsa bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze yaklaştığını ölü sezonda böyle bir etkinliğin ilçe için büyük önem taşıdığını, ilçenin tanıtımında büyük katkı sağladığını bu tür yarışmaları, organizasyonları desteklediklerini, ölü sezonda turizmin canlandırılması, bölgenin tanıtılması için başka organizasyonlar arayışı içerisinde olduklarını söyledi.