Sabah saatlerinde, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlamaları, Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.
Albay C. Tayyar- Nuran Oğuz Anadolu Lisesinin hazırlayıp sunduğu programa; Sayın Valimiz Ersin Yazıcı,  Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, İl Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Veysel Fidan, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Topçu Albay Yüksel Kolcu, Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Mehmet Gücü, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Hayırsever Nuran Oğuz, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Ersin Yazıcı ise programda yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yaptıkları fedakârlıkları, öğrencileri yetiştirmek için gösterdikleri gayretleri gördüklerini ve her zaman takdir ettiklerini ifade etti.
Programda, görev yaptığı okuldan gönderilen, Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra aracı yakılan ve şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın portresi Vali Ersin Yazıcı'ya hediye edildi. Yapılan konuşmaların ardından Öğretmenler arası kısa öykü yarışmasında il birincisi olan Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Nurgül Tunç Başer'e ödülünü Balıkesir Milletvekili Adil Çelik verdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından ise Albay Tayyar-Nuran Oğuz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Geçmişten Geleceğe Öğretmen” isimli gösterinin ardından tören sona erdi.